İstanbul ve Samsun'da 4 kişi boğuldu

- İstanbul ve Samsun'da denize giren ve gözden kaybolan 4 kişinin cesedine ulaşıldı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Samsun'da 4 kişi boğuldu

ANKARA (AA) - İstanbul ve Samsun'da denize girdikten sonra gözden kaybolan ve arama faaliyetleri yürütülen 4 kişinin cesedi denizden çıkarıldı. Denizde kayıp ihbarı yapılan ve teknelerinde mahsur kalan 10 kişi ise kurtarıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kilyos Kısırkaya plajında, Ağva sahilinde, Nabi plajında ve Samsun'daki Costal sahilinde denize giren 4 kişinin gözden kaybolduğu bilgisi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik ekiplerince, yapılan arama çalışmaları sonucu bu kişilerin cesetlerine ulaşıldı.

İstanbul'da Baba Burnu güneyinde harici motorlu tekne ile denize açılan 4 kişinin sürüklendiği bilgisi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik ekipleri bu kişileri kurtardı.

Ayrıca, Muğla Akyaka-Çınar plajı önlerinde lastik bot ile denize açılan 2 kişinin gözden kaybolduğu bilgisi ve İzmir Boyalık kuzeyinde bir tekne içindeki 4 kişinin yardım talebi üzerine gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sonucunda söz konusu kişilere ulaşıldı.

- Yasa dışı geçişler

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri'nce Suriye’den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 bin 232 ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucu, bir araç, 16 kimlik belgesi, üç pasaport ve üç cep telefonu ele geçirildi.

Öte yandan, Irak'tan 4, Yunanistan'dan 48 kişi, Türkiye'ye yasa dışı geçiş yapmak isterken yakalandı.

Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 63 kişi hakkında da işlem yapıldı.

Yorumlar