İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine dünyadan tepkiler

- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk vatandaşları darbe girişimine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine dünyadan tepkiler

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de toplanan Türk vatandaşları, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimini protesto etti.

İzmit Belediyesince Bakü'de düzenlenmesi planlanan 8. Uluslararası Pişmaniye Festivali'ne katılmak için kente gelen Türk vatandaşları, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile Azadlık Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar atarak İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimini kınadı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün demokrasi açısından kara bir sayfa olduğunu vurguladı.

Yaman, "İnanıyorum ki bu sondur. Bir daha Anadolu coğrafyasında hiç kimse ama hiç kimse halk iradesine karşı darbe girişiminde bulunmaya cesaret bile edemeyecektir. Biz güçlü bir milletiz, AK Parti güçlü bir siyasi harekettir. Biz bu yola çıkarken kefen giyerek çıktık. Kefen giyerek yola çıkan bir liderin dava arkadaşlarıyız. Dolayısıyla biz Başkomutanın emrindeyiz. Bugün bu yaşanan demokrasimizin büyük ayıbı. Bu inşallah son olacaktır. Biz bunun üstesinden geleceğiz." ifadesini kullandı.

Yaman, Türkiye'nin kazanımlarını kimseye kaptırmayacaklarını, vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini, hükümetin görevinin başında olduğunu kaydetti.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da büyük hedeflere doğru ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin bu yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin yeni bir saldırı girişiminde daha bulunduğunu belirtti.

Bu odakların Türk Milletinin iradesiyle birer birer bertaraf edildiğine işaret eden Doğan, şunları söyledi:

"Ve artık son çırpınışlarıyla akıllara durgunluk verecek bir hamlenin içine girdiler ama bilmiyorlar ki Türk milleti iradesine her zaman sahip çıktı, sahip çıkmaya devam edecektir. Ben buradan, Peygamber ocağındaki Mehmetçiğin Türk milletinin evlatları olan Mehmetçiğimizin bu oyunlara gelmeyeceğini, azınlıkta olan bu hamleyi yapanları bertaraf edeceğini, en önemlisi Türk milletinin Kocaeli'de ve Türkiye'nin her yerinde sokaklara çıkarak iradesine sahip çıkacağını, Bakü'den, Bakülü kardeşlerimizle tüm dünyaya haykırıyoruz."

Yorumlar