İstanbul ve Ankara'da "Siirt Tanıtım Günleri"

- İstanbul'da 13-16 Ekim'de yapılacak etkinlik, Maltepe sahili etkinlik alanında gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara'da "Siirt Tanıtım Günleri"

İSTANBUL (AA) - Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, bu ay içinde Ankara ve İstanbul'da "Siirt Tanıtım Günleri" etkinliği düzenliyor.

Siirt Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Akyüzlü, vakfın genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında, Siirt'in kültürünü, yöresel değerlerini tanıtmak ve sergilemek amacıyla ülke genelinde önemli tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Bu güzellikleri göremeyen ve gidemeyenler için ekim ayında İstanbul ve Ankara'da iki ayrı etkinlik düzenlediklerini kaydeden Akyüzlü, "Siirt, inanç merkezi olması, eşsiz doğası, verimli arazileri, hayvancılığı, sanayisi, insanı çeken havası, suyu, büryanı ve tebessümüyle üç dilli kardeş şehirdir." dedi.

Büyük insanların yetiştiği bir medeniyetin ev sahibi olduklarını dile getiren Akyüzlü, böyle bir şehre ait olmanın bu emaneti omuzlarda taşımak ve bunu koruyarak gelecek nesillere aktarmanın büyük sorumluluk olduğunu vurguladı.

Akyüzlü, bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da ekim ayında "Siirt Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlediklerini belirterek, "İstanbul'da eskiden Feshane'de tanıtım günleri yapılıyordu. Orası yasaklandı, bu nedenle Maltepe'de yapılacak." diye konuştu.

Siirt Tanıtım Günleri'nin ilki, 5-9 Ekim'de Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde, ikincisi ise İstanbul'da 13-16 Ekim'de Maltepe Sahili Etkinlik alanında gerçekleştirilecek.

İstanbul'daki etkinlikte, Siirt Def konserinin yanı sıra yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışı gerçekleştirilecek.

Yorumlar