İstanbul Valiliği'nde bayramlaşma töreni

- Vali Vasip Şahin: - "Vatandaşımızın çok daha huzurlu, güvenli ortamda bayram yapabilmesi için her türlü tedbiri aldık"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valiliği'nde bayramlaşma töreni

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, vatandaşın çok daha huzurlu, güvenli ortamda bayram yapabilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul Valiliği'nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene, Vali Şahin'in yanı sıra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kurum müdürleri, vali yardımcıları, kaymakamlar ve valilik personeli katıldı.

Vali Şahin, törene katılanlarla tek tek bayramlaştı.

Şahin, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da hem trafik, hem kurban kesimi tedbirleriyle ilgili genelgeleri yayınladıklarını anımsattı.

Bu kapsamda hangi tedbirleri aldıklarını, kimlerin hangi konularda görevli olduklarını ve vatandaşın nasıl davranması gerektiği noktasındaki tavsiye ya da görevlilerine talimat niteliğindeki kararları yayınladıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Elimizdeki mevcut personelle, imkanlarla vatandaşımızın bayramı en iyi, en rahat ve huzurlu geçirmesi noktasında tedbirleri azami seviyede aldık. Hem personel görevlendirmesi, hem kurban kesim ve satış yerlerinin tanzimi, oradaki denetimler, hem de güvenlik noktasında vatandaşımızın çok daha huzurlu, güvenli ortamda bayram yapabilmesi için her türlü tedbiri aldık. Bu noktada da yine de ihtiyaç olduğunda, sıkıntı duyduğunda vatandaşlarımız bize bağlı çalışan birimlerin yetkilileriyle irtibata geçerlerse kendilerine destek talep ettikleri noktada da yardımcı olunacaktır."

O gün için tüm sağlık kuruluşları ve sosyal kurumların vatandaşın hizmetine açık olacağını dile getiren Şahin, "Bu vesileyle tüm İstanbulluların Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Bayram tadında bir bayram geçirmelerini yaşamaların temenni ediyorum." dedi.

Bayram vesilesiyle tatile gidecekleri ve İstanbul'a gelecek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Şahin, sürücülerin trafik kurallarıyla görevlilerin uyarılarına dikkat etmelerini istedi.

Vali Vasip Şahin, "Mutlaka bir başkasına saygıyla, bir başka sürücüye, vatandaşa daha fazla toleransla eğer trafikte seyredersek, zannediyorum kazaları da en aza indirmiş oluruz, ciğerlerimiz yanmaz." dedi.

Bir gazetecinin, güvenlik önlemleri kapsamında personel sayısına ilişkin sorusu üzerine Şahin, "Geçen bayramdan daha fazla olacaktır. Şu anda bu kadarını söyleyeyim. Gerektiğinde bu mevcut önlemlere takviye olmak üzere de ayrıca kuvvetlerimiz hazır beklemektedir." şeklinde konuştu

Yorumlar