İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları

- İstanbul Valisi Şahin: - "Modern hayatın getirdiği birtakım olmazsa olmazlar var, bunun yanı sıra götürdükleri de var. Bu yaşayış, bu anlayış ve şehirleşme hızı içerisinde, bizim sosyal dokumuzun temel unsurlarını ihmal etmemeye çalışmamız lazım, sosyal alanlarını boş bırakmamamız lazım."

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, modern hayatın getirilerinin yanı sıra götürdüklerinin de olduğunu belirterek, "Bu yaşayış, bu anlayış ve şehirleşme hızı içerisinde, bizim sosyal dokumuzun temel unsurlarını ihmal etmemeye çalışmamız lazım, sosyal alanlarını boş bırakmamamız lazım." dedi.

Şahin, ilçe buluşmaları kapsamında il yöneticileri beraberinde sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, ilçe yetkilileri, üniversite yöneticileri, muhtarlar, öğrenci temsilcileriyle Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Şahin, toplantının açılışında, ilçe buluşmaları kapsamında "ilçede yönetime fikirleriyle, destekleriyle, faaliyetleriyle katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarını, muhtarları bir araya getirerek, ilçenin durumunu istişare etmeyi", "varsa sorunları birlikte konuşmayı" ve "çözüm önerileri üretmeye çalışmayı" amaçladıklarını belirtti.

İstanbul'un "en şanslı" ilçelerinden biri olan Başakşehir'in planlı şekilde büyüdüğünü, mevcut modern ihtiyaçlara cevap verecek tarzda planlamasının yapıldığını anlatan Şahin, ilçenin İstanbul açısından örnek bir yerleşim yeri, ilçe modeli olarak öne çıktığını söyledi.

Şahin, "Modern hayatın getirdiği birtakım olmazsa olmazlar var, bunun yanı sıra götürdükleri de var. Bu yaşayış, bu anlayış ve şehirleşme hızı içerisinde, bizim sosyal dokumuzun temel unsurlarını ihmal etmemeye çalışmamız lazım, sosyal alanlarını boş bırakmamamız lazım. En önemli risk, bu sosyal alanın ihmal edilebilme riskidir. Orada da dikkatli ve insanı öne alan çalışmalar yapıldığını biliyorum." diye konuştu.

İstanbul'da bir ilçenin sorununun yalnızca o ilçenin sorunu olmadığını, bütün kenti ilgilendirebildiğini belirten Şahin, "Biz, İstanbul'da bir ilçenin sorununu o ilçede tartışırken, aslında İstanbul'un tümümün de sorununu tartışmış, o konudaki ihtiyacını tespit etmiş oluyoruz. İstanbul'u geliştirmek, güzelleştirmek, emanet aldığımız atalarımızın vizyonuna uygun şekilde geleceğe taşımak hepimizin görevi." ifadelerini kullandı.

Şahin, İstanbul'un fethinin, İstanbul'un yanı sıra bölgenin, Avrupa'nın ve dünyanın kaderini değiştiren bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, pazar günü İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Yenikapı'da fetih kutlaması yapılacağını hatırlattı.

- "Başakşehir'de 23 bin kayıtlı Suriyeli var"

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin de ilçeye ilişkin bilgiler paylaştı.

Başakşehir'in nüfusunun 2015 verilerine göre 353 bin olduğunu, ilçede 224 okulda 86 bin 170 öğrenci bulunurken, derslik başına 23 öğrenci düştüğünü kaydeden Tekin, 2011'den 2016'ya kadar ilçede nüfusun yüzde 62 artığını bildirdi.

Tekin, ilçede kayıtlı 23 bin 510 kayıtlı Suriyeli olduğunu ve Suriyeli 2 bin 106 çocuğa eğitim verildiğini bildirdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Yorumlar