İstanbul Sağlık Fuarı kapanış programı

- Sağlık Bakanı Akdağ: - "Orta ve yüksek teknoloji malzemeler açısından Türkiye'de yılda 5 milyar lira civarında bir harcamamız var. Bu çok önemli bir harcama. Bu harcamayı büyük ölçüde Türkiye'de üretilen hem de kamuyla iş birliği halinde üretilen ürünlerden temin edebileceğiz önümüzdeki yıllarda. Onun çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyoruz" - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: - "Son 14 yılda AK Parti iktidarları döneminde en çok önemsenen konu başlığı, sosyal alanda sağlığa hakkaniyetli ulaşımın önündeki bütün engelleri kaldırmak, imkanı olsun olmasın her insanımıza hak ettiği sağlık hizmetini en çağdaş, modern ve en ileri şekilde verebilmek olmuştur"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Sağlık Fuarı kapanış programı

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Orta ve yüksek teknoloji malzemeler açısından, Türkiye'de yılda 5 milyar lira civarında bir harcamamız var. Bu çok önemli bir harcama. Bu harcamayı büyük ölçüde Türkiye'de üretilen, hem de kamuyla iş birliği halinde üretilen ürünlerden temin edebileceğiz önümüzdeki yıllarda. Onun çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyoruz." dedi.

Akdağ, CNR EXPO Fuar Merkezinde düzenlenen İstanbul Health Expo 4. Medikal Cihaz Fuarı ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri, 2. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi'nin kapanışında konuştu.

Toplantının çok kıymetli olduğunu belirten Akdağ, toplumda bazı grupların sağlığa daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, yenidoğanların, çocukların, annelerin, yaşlıların, sürekli hastalığı olanların, engellilerin sağlık hizmetlerine ihtiyaçlarının arttığını dile getirerek, "Bu kongre mükemmel şekilde dizayn edilmiş, bütün bu alanları kapsayacak şekilde konunu ilgililerini bir araya getirerek, çeşitli toplantılarla Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarımıza, hükümetimize önemli çıktılar temin edecek bir kongredir." diye konuştu.

Kongreyi düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkürlerini ileten Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birinci öncelik olan sağlığın gelişmesine katkı sunduğunu kaydetti.

Akdağ, burada bakanlıklar, sektör ve derneklerin bulunduğunu aktararak, sektörün uzun süreli bakıma ihtiyacı olanlara yoğunlaştığını kaydetti.

Türkiye'de tıbbi malzemenin ve ilacın üretiminde yeni hamleler yapıldığına vurgu yapan Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle cazibe merkezlerinde bunların birini ya da ikisini seçerek, orta ve yüksek teknolojili ürün üretmemiz mümkün. Burada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız var. Sağ olsunlar, benden önce bakanlığı yürütürken hükümetimizin çok önemli bir hedefi için ciddi mesafe aldılar. Türkiye'de yüksek teknolojinin üretimi, belki yerine göre satın alma garantisi vererek üretimi konusunda ciddi mesafe aldılar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının öncülüğünde, ona verilmiş bir vazife olarak Türkiye'de plazmadan kendi ilaçlarımızı üretecek noktaya doğru yürüyoruz. Sadece çok yüksek teknoloji için değil, orta ve yüksek teknoloji açısından önümüzde kanaatimce daha büyük bir alan var. Orta ve yüksek teknoloji malzemeler açısından, Türkiye'de yılda 5 milyar lira civarında bir harcamamız var. Bu çok önemli bir harcama. Bu harcamayı büyük ölçüde Türkiye'de üretilen, hem de kamuyla iş birliği halinde üretilen ürünlerden temin edebileceğiz inşallah önümüzdeki yıllarda. Onun çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyoruz."

Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin 2002'ye kıyasla şartlarının, ihtiyaçlarının ve imkanlarının değiştiğini dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarıyla sağlıkta dönüşümün ikinci fazı için şu anda strateji çalışmalarını yapıyoruz. Sahaya indik, çok sayıda insanla, yöneticilerle, vatandaşla ve sektörle görüşeceğiz ve inşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde sağlıkta dönüşümün ikinci fazıyla ilgili stratejileri ve eylem planlarını ortaya koymuş olacağız." dedi.

- "Türkiye farklı noktalara gelecektir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, günümüzde sağlığın her bireyin temel önceliği olduğunu söyledi.

Kamuoyu araştırmalarında gelişmiş ülkelerde ve Türkiye'de bireylerin çoğunlukla sağlıklı olmayı önemsediklerini anlatan Müezzinoğlu, bu nedenle yönetimlerin de sağlığı temel dinamik olarak öncelediğini söyledi.

Müezzinoğlu, dünyadaki büyüme ve gelişmelerin büyük çoğunluğunun sağlık alanında olduğunu dile getirerek, "Tıbbi teknik donanımlarının Ar-Ge'si, tedavi donanımlarının Ar-Ge'leri önemli yer alıyor. Diğer taraftan da bu işin finansmanı her geçen gün dünyayı ve gelişmiş ülkeleri ve ülkemizi daha çok ilgilendirmekte. Türkiye Cumhuriyeti olarak özellikle son 14 yılda AK Parti iktidarları döneminde en çok önemsenen konu başlığı sosyal alanda sağlığa hakkaniyetli ulaşımın önündeki bütün engelleri kaldırmak, imkanı olsun olmasın her insanımıza hak ettiği sağlık hizmetini en çağdaş, modern ve en ileri şekilde verebilmek olmuştur. Allah'a şükürler olsun ki bugün geldiğimiz nokta, bütün insanlarımızın genel sağlık sigortası kapsamında sağlık alanında hak ettiği bütün hizmetleri alabilmekte çok önemli bir mesafe kat ettik." diye konuştu.

Sağlıkta ve bu alanın gelecekteki finansmanı konusunda yol haritalarını belirlediklerine dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Zorlukları var ama Türkiye'nin imkanları da var. Bu alanda yaşlısından engellisine, yenidoğanından en yaşlısına kadar her türlü sağlık hizmetini, her kademede, aile hekimliğinden evde sağlık hizmetleri verecek boyutlara kadar, hepsinin finansmanından sosyal desteğe, hükümet ve bakanlık olarak en ideal, çağdaş ve modern hizmetleri veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu anlamda fuarın da özellikle Türkiye'nin bir taraftan da tüketiminde en önemli alanlarından birisi de sağlık ürünleridir. Bu ürünlerin tüketiminde de hükümet olarak stratejik yatırım alanında ve sağlıktaki gelişmelerde güçlü olması için her türlü desteği veren bir süreci özellikle 65. hükümet olarak stratejik yatırım alanları ve destek alanları arasındadır. Gelecek yıllarda sağlık ürünleri ister medikal ürün olsun isterse ilaç sanayinde Türkiye farklı noktalara gelecektir."

Toplantıya AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve eski AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Yorumlar