"İstanbul Okuyor, Öğrenci Yurtları Okuyor Projesi"

- Proje kapsamında İstanbul'daki 170 üniversite öğrenci yurduna, aralarında Fransızca, Almanca, İngilizce, Kürtçe ve Rusça'nın da yer aldığı 20 binin üzerinde kitap hediye ediliyor - İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yaman: - "Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları ve İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Yayınları başta olmak üzere 120 seçkin eserden oluşan bir set hazırladık. Hazırlanan bu setleri de İstanbul'daki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı tüm yurtlar başta olmak üzere aralarında özel yurtların da olduğu 170 yurda hediye ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"İstanbul Okuyor, Öğrenci Yurtları Okuyor Projesi"

İSTANBUL (AA) - "İstanbul Okuyor, Öğrenci Yurtları Okuyor" projesi kapsamında, kentteki 170 üniversite öğrenci yurduna, aralarında Fransızca, Almanca, İngilizce, Kürtçe ve Rusça'nın da yer aldığı 20 binin üzerinde kitap hediye ediliyor.

İstanbul İl Müftülüğünce hazırlanan proje kapsamında kentteki üniversite öğrenci yurtlarına 120 kitaptan oluşan eserlerin dağıtımına başlandı.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kararının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele çalışmaları kapsamında 2 ay önce alındığını söyledi.

FETÖ'nün yayınevleri tarafından basılan eserlerin öğrenci yurtlarından kaldırılmasının ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ın önderliğinde projeye başladıklarını belirten Yaman, her öğrenci yurdunun bir kütüphanesinin bulunmasından dolayı öncelikle kütüphanelere ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Proje maliyetinin 39 ilçe müftülüğünce karşılandığı bilgisini veren Yaman, "Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları ve İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Yayınları başta olmak üzere 120 seçkin eserden oluşan bir set hazırladık. Hazırlanan bu setleri de İstanbul'daki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı tüm yurtlar başta olmak üzere aralarında özel yurtlarında olduğu 170 yurda hediye ediyoruz." diye konuştu.

- Ekime kadar tüm kitaplar teslim edilecek

Yaman, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden ardından bir takım kitaplarda sorun olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Öğrenci yurtlarındaki bazı kitapların FETÖ'nün yayın organları tarafından bedava ya da gazete aboneliği ile dağıtıldığını dile getiren Yaman, yurtlardan ve kütüphanelerden FETÖ ile bağlantısı olan kitapların temizlendiğini ve buralara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kontrolünden geçen eserleri ulaştırdıklarını ifade etti.

Yaman, "Şu an İstanbul'daki 110 yurda kitapları teslim ettik. Kalan diğer yurtlara da teslim etme çalışmalarımız devam ediyor. Tüm kitaplar, ekim ayına kadar yurtlara teslim edilecek." şeklinde konuştu.

Türkçenin yanı sıra Kürkçe, Almanca, Rusça, İngilizce ve Fransızca dillerinden 120 kitabın olduğu sette yer alan bazı eserlerse şöyle:

"İslam Ansiklopedisi, İngilizce İlmihal, Almanca Kur-an'ı Kerim ve Meali, Rusça Kur-an'ı Kerim ve Meali, Fransızca Kur-an'ı Kerim ve Meali, Kürtçe Kur-an'ı Kerim ve Meali, İngilizce Kur-an'ı Kerim ve Meali, Almanca İslam'a Giriş, Türkiye'yi Parçalama Planları, İslamofobi Endüstrisi, Hadislerle İslam, Yaşayan Dünya Dinleri, Hazreti Muhammed ve Evrensel Mesajı, İslam Mezhepleri Tarihi, Şiddet Karşısında İslam, İslam ve Batı."


Yorumlar