"İstanbul Modest Fashion Week" protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Özgür-Der Üniversite Gençlik grubu üyeleri, İstanbul'da devam eden "Istanbul Modest Fashion Week"i protesto etti. Haydarpaşa Tren Garı önünde...

Google Haberlere Abone ol
"İstanbul Modest Fashion Week" protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Özgür-Der Üniversite Gençlik grubu üyeleri, İstanbul'da devam eden "Istanbul Modest Fashion Week"i protesto etti.

Haydarpaşa Tren Garı önünde toplanan grup üyeleri, ellerinde döviz ve afişlerle Istanbul Modest Fashion Week'in yapıldığı binanın önüne yürümek istedi. Polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine topluluk, tren garı önünde bir süre slogan attı.

Grup adına burada açıklama yapan Emine Nur Çakır, toplumsal yozlaşmanın bariz şekilde hissedildiği alanlardan birisinin da tesettür olduğunu savundu.

İstanbul'da düzenlenen etkinliğin merkezinde tesettürün yaygınlaştırılmasının amaçlanmadığını, ticari kazanç elde edilmek istendiğini öne süren Çakır, şöyle konuştu:

"Kimilerine göre basit ticari meta veya reklam malzemesi olarak görülen tesettürün, esas noktanın iffet ve kimlik meselesi olduğunu belirtmekte fayda var. Bir duruş, hayat tarzı ve İslami kimlik anlamına gelen tesettür, çağın cahili hayat tarzına karşılık gelen kapitalizmin kendi bulduğu bir olgu olan modaya kurban edilmek istenmektedir. Günümüz tartışmalarında sihirli bir kelime olarak yer alan özgürlük ile süslenen ifsad edici tesettür pratikleri, moda haftası gibi etkinlikler vasıtasıyla toplum nazarında meşru kılınmak istenmektedir."

Basın açıklamasının ardından gruptakilerden bazıları tren garı girişinde bulunan başörtüsü firmalarına ait reklam panolarını ellerindeki dövizlerle kapattı.

Bir süre slogan atan ve tekbir getiren eylemciler daha sonra dağıldı.

Yorumlar