İstanbul merkezli ilaç operasyonu

- Hastane dışında satışı yasak olan ilacı internet üzerinden sattıkları iddiasıyla İstanbul ve Tarsus'ta gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul merkezli ilaç operasyonu

İSTANBUL (AA) - İstanbul ve Tarsus'ta düzenlenen operasyonda, hastane dışında satışı yasak olan ilacı internet üzerinden sattıkları iddiasıyla yakalanan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sadece hastanelerde kullanılabilen ve eczanelerde satışı yasak olan hapı internet üzerinden satan kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

Polisin yaptığı istihbarat çalışması ve teknik takip sonucunda, internet üzerinden satış yapan kişilerin hapları Mersin'in Tarsus ilçesindeki bir ecza deposundan temin ettikleri tespit edildi.

Bunun üzerine polis ekipleri, Tarsus'ta düzenledikleri operasyonda, hapların temin edildiği öne sürülen ecza deposunun sahibi B.S. ile iş yeri çalışanı Y.A'yı gözaltına aldı. Ecza deposunda, 9 bin 520 adet söz konusu haptan ele geçirildi. Olaya karıştığı iddia edilen Bakırköy'de eczane sahibi E.A. da yakalandı.

İnternet üzerinden hap satışı yapan kişilerin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.A. tutuklanırken, B.S. ile E.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar