İstanbul Erkek Lisesindeki protesto

- MTTB Orta Öğretim Komisyonu: - "Okullarda varmış gibi gösterilmeye çalışılan tepki, ülkemizi karıştırmaya çalışmak içindir. Okulların ilim yuvası olduğu gerçeğini unutanlar ve bunları kışkırtan kurumlar, okulları birer anarşi yuvası ve panayır haline getirmek istemektedir."

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Erkek Lisesindeki protesto

İSTANBUL (AA) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Orta Öğretim Komisyonu, okullarda varmış gibi gösterilmeye çalışılan tepkinin ülkeyi karıştırmayı amaçladığını belirtti.

MTTB Genel Merkezi'nde Orta Öğretim Komisyonu adına basın açıklamasını okuyan Arif Emre Aktaş, İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin tepkilerinin art niyetli bir grup tarafından kullanıldığını aktardı.

İstanbul Erkek Lisesinde birkaç öğrencinin imzasıyla hazırlanan bildirinin, tüm öğrencilerin katılımıyla hazırlanmış gibi gösterildiğine işaret eden Aktaş, "Biz, gençlerimizi birer değer olarak, gelecek için yetiştirmeye çaba harcarken, çeşitli kurumlar gençlerin tek tip yetişmesini istemektedirler. Tüm Türkiye bilmelidir ki bu topraklar bize ecdadımızdan yadigardır." ifadelerini kullandı.

İstanbul Erkek Lisesinin tarihinde bu toprağın milli ve manevi değerlerinin kaybolmaması için harbe giden nice şehitler olduğunu dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"Henüz çocuk denecek yaşta cepheye koşup şehit olan körpecik delikanlılar bize bu vatanı ne için bıraktılar diye düşünmeliyiz. Okullarda varmış gibi gösterilmeye çalışılan tepki, ülkemizi karıştırmaya çalışmak içindir. Okulların ilim yuvası olduğu gerçeğini unutanlar ve bunları kışkırtan kurumlar, okulları birer anarşi yuvası ve panayır haline getirmek istemektedir. Biz festivallerde yapılan gayriahlaki ve müstehcen tavrı tasvip etmiyor, liseliler olarak şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha haykırıyoruz."

"Biz, üstat Necip Fazıl'ın söylediği gibi 'dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik' olarak burada toplandık" diyen Aktaş, öğrencilerin kötü niyetli gruplar tarafından yönlendirilmesine müsaade etmeyeceklerini ve sindirilmeye çalışılan öğrencilerin sesi olacaklarını ifade etti.

Aktaş, 100 yıllık çınar olan Milli Türk Talebe Birliğinin geçmişte anarşiye ve şiddete teslim olmadığını, bundan sonra da olmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz biliyoruz ki anarşiden şiddet, şiddetten de küslük çıkar. Müslümanlar hiçbir zaman şiddetten yana taraf olmadı. Gençler de anarşiye, kavgaya, şiddete, küslüğe hiçbir zaman teslim edilmeyecektir. Geçmişteki gibi gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, inançlı ve disiplinli birey olması yönünde yol gösterici olacağız. Gençleri bir araç olarak değil, bir değer olarak kabul edip geleceğe tutulan aynalar olduğunu biliyoruz. Biz davamızı ilmimizle savunmayı şiar edindik. Biz, ileri gitmenin yolunun, bilgiyi silahtan üstün tutmak olduğunu bildiğimiz için gençleri ilmen ve fennen yetiştirmenin öneminin farkındayız. Biz eminiz ki herkesin fikrine saygı duyacak bir nesil gelecek."

Yorumlar