İstanbul Dostluk Derneği iftarı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Yaşanan terör olayları, tespit edildiğinde önlenenlerin yüzde 1'i, 2'si kadardır. Güvenlik güçlerimiz, istihbarat kurumlarımız, büyük bir gayretle terör örgütlerinin üzerine gidiyor. Tabii Türkiye'nin dünyanın en eli kanlı, en vahşi terör örgütlerinin neredeyse hepsinin ortak hedefi haline gelmiş olması düşündürücüdür" - "Biz, terör örgütleri, terör eylemleri, teröristler aracılığıyla ülkemize verilmek istenen mesajları gayet iyi biliyoruz. Cevabımızı da her fırsatta veriyoruz. Devleti ve milletiyle bir bütün haline gelmiş olan Türkiye'yi, eskiden olduğu gibi bu tür dayatmalarla rayından çıkartabileceklerini sananlar, yanıldıklarını gördükçe saldırıların dozajını da artırıyorlar" - "DAİŞ ve PKK içinde yer alan ve hala bu örgütlerin gerçek yüzünü görememiş kişilere sesleniyorum. Gelin bir an önce bu yanlıştan dönün. Kendi inancınızın mensuplarına, kendi milletinize, kendi ülkenize zarar vererek elde edebileceğiniz hiçbir şey yoktur, olamaz"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Dostluk Derneği iftarı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan terör olaylarının, tespit edildiğinde önlenenlerin yüzde 1'i, 2'si kadar olduğunu belirterek, "Güvenlik güçlerimiz, istihbarat kurumlarımız, büyük bir gayretle terör örgütlerinin üzerine gidiyor. Tabii Türkiye'nin dünyanın en eli kanlı, en vahşi terör örgütlerinin neredeyse hepsinin ortak hedefi haline gelmiş olması düşündürücüdür. Biz, terör örgütleri, terör eylemleri, teröristler aracılığıyla ülkemize verilmek istenen mesajları gayet iyi biliyoruz. Cevabımızı da her fırsatta veriyoruz." dedi.

Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, artık Ramazan-ı Şerif'in sondan bir önceki iftarında bir araya geldiklerini dile getirdi.

Bunun memnuniyeti içerisinde olduğunu aktaran Erdoğan, 5 Temmuz Salı günü Ramazan Bayramı'na ulaşılacağını hatırlatarak, şimdiden herkesin bayramını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazanı oruçla, ibadetle, hayır ve hasenatla en güzel şekilde idrak etme çabası içinde olduklarını ancak terör olaylarının bu mübarek ayda da ne yazık ki milletçe yakalarını bırakmadığını dile getirerek, bir yandan PKK ile yürütülen mücadelede verilen şehitlerin, diğer yandan DAİŞ terör örgütünün İstanbul'da gerçekleştirdiği saldırıda kaybedilen canların yüreklerini adeta dağladığını kaydetti.

Daha ramazanın ikinci gününde Vezneciler saldırısıyla başlayan terör olaylarının, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan katliamla neredeyse kesintisiz sürdüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Dün gece de Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırılarda 200'e yakın kişinin hayatını kaybettiği, bir o kadarının da yaralandığı yönünde haberler aldık. Buradan menfur saldırıda hayatını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin ve Irak halkının başı sağ olsun. Daha birkaç gün önce aynı örgütün İstanbul'da gerçekleştirdiği terör eylemine maruz kalmış bir ülke olarak, Iraklı dostlarımızı, kardeşlerimizi çok iyi anlıyoruz. DAİŞ denilen terör örgütü, İslam'ın ve Müslümanların adını kullanarak aziz dinimizi ve mensuplarını hedef alan son dönemdeki en büyük şer örgütüdür. Bu örgütün İslam'la ve Müslümanlıkla en küçük bir ilişkisi yoktur. Tam tersine bu örgütün tek hedefi İslam'a ve Müslümanlara zarar vermektir."


- "Gelin bir an önce bu yanlıştan dönün"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihte İslam adını kullanarak İslam'a savaş açan pek çok benzer fitne hareketi, terör örgütlerinin bulunduğuna işaret ederek, "Günümüzde bu anlayış DAİŞ adıyla karşımıza çıkmıştır. Açıkçası bizim için DAİŞ ile PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin farkı yoktur. Madem ki yöntem olarak terörü benimsemişlerdir, öyleyse hepsi de aynıdır. Çünkü terör kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan tüm masumları hedef alan, hiçbir ahlaki ölçüsü olmayan, hiçbir kuralı olmayan sadece kandan ve acıdan beslenen bir yapıdır." diye konuştu.

DAİŞ ve PKK içinde yer alan ve hala bu örgütlerin gerçek yüzünü görememiş kişilere seslendiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gelin bir an önce bu yanlıştan dönün. Kendi inancınızın mensuplarına, kendi milletinize, ülkenize zarar vererek elde edebileceğiniz hiçbir şey yoktur, olamaz. İşte evladını bulmak, 'Acaba İstanbul'da o da var mıdır?' diye gelen bir generalin oğlunun emniyet güçlerimiz tarafından onu bulması neticesinde İstanbul'a onun evladını getirirken bakıyorlar ki o patlamada o general aynen bizim Atatürk Havalimanı'nda ölenlerin arasında çıkıyor. Ondan sonra tabii o da 'Yandım' diyor. Niye? İşte bumerang gibi dönüyor kendini vuruyor. Baba dürüsttü, samimiydi. 'Acaba oğlum DAİŞ'in arasında mı?', oğlunu aramaya geliyor ama o havalimanındaki patlamada ne yazık ki o da ölüyor. Hiçbir zaman unutmayalım, çok geç değildir. Bilakis son gelişmeler göstermektedir ki 'Sizi teslim alan örgütten ayrılmanız için tam zamanıdır' diye sesleniyoruz."


- "Ne yaparsanız yapın işte biz dimdik ayaktayız, buradayız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerin amacının ülkenin bütünlüğünü, milletin birliğini bozmak olduğunu belirterek, "Hamdolsun milletimiz bu gerçeği gördü. Terör eylemlerinin karşısında sabrını, metanetini, dirayetini asla kaybetmeden dimdik durmuştur, durmaya devam etmektedir." dedi.

Dün akşam Kilis'te olduğunu hatırlatarak, birçok arkadaşının "Gelmezseniz isabetli olur" dediğini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dedim ki 'Geleceğim, oradaki kardeşlerimin canı benden daha ucuz değil. Onlarla beraber olacağım.' Dün akşam ben de eşimle beraber önce mülteciler, bizim vatandaşlarımız hepsiyle birlikte yaklaşık bin 600 kişiyle orada iftar yaptık. İftarın arkasından da şöyle şehri bir dolaşalım dedik. Binlerce kişi hamdolsun yolların kenarlarındaydı. Daha sonra Kilis Meydanında da kendileriyle otobüs üzerinden bir akşam sohbeti yaptık. Tabii orada muhacir vardı, orada ensar vardı. Hepsi bir aradaydı. O birlik, beraberlik, bütünlük bütün o DAİŞ sempatizanlarına bir cevap veriyordu. 'Ne yaparsanız yapın işte biz dimdik ayaktayız, buradayız' diyorlardı. Şunu çok açık net ifade etmek istiyorum. Yaşanan terör olayları tespit edildiğinde, önlenenlerin yüzde 1'i, 2'si kadardır. Güvenlik güçlerimiz, istihbarat kurumlarımız büyük bir gayretle terör örgütlerinin üzerine gidiyor. Tabii Türkiye'nin dünyanın en eli kanlı, en vahşi terör örgütlerinin neredeyse hepsinin ortak hedefi haline gelmiş olması düşündürücüdür. Biz terör örgütleri, terör eylemleri, teröristler aracılığıyla ülkemize verilmek istenen mesajları gayet iyi biliyoruz. Cevabımızı da her fırsatta veriyoruz. Devleti ve milletiyle bir bütün haline gelmiş olan Türkiye'yi eskiden olduğu gibi bu tür dayatmalarla rayından çıkartabileceklerini sananlar yanıldıklarını gördükçe saldırılarının dozajını da artırıyorlar. Ama biliyoruz ki mertçe mücadele etmeyi beceremeyen bu tür güçler, fırsat ellerine geçtiğinde ne kadar zalimseler, başarısız olduklarında da o derece korkaktırlar, o derece sinsidirler."

Türkiye'nin terörle mücadele ettiği her başarının uluslararası alanda hareket alanını genişletmek için attığı her adımın bunların yüreğine korku saldığını vurgulayan Erdoğan, "İnşallah çok yakında bu tezgahı çökertecek, etrafımızda oluşturulmaya çalışılan kuşatmayı paramparça edeceğiz. Yeter ki kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı, dostluğumuzu sıkı tutalım. Onun için de hep söylüyorum, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Hedefimiz bu olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Yorumlar