İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden 3 yeni lisansüstü program

- Üniversite, ilk kez öğrenci kabul edeceği "Beslenme ve Diyetetik", "Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon", "Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı" programlarını hazırladı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden 3 yeni lisansüstü program

İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi, "Beslenme ve Diyetetik", "Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon", "Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı" lisansüstü programlarına bu akademik yılda ilk kez öğrenci kabul edecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrenci adayları programlara güz döneminde kayıt yaptırabilecek.

Bugüne kadar 50'yi aşkın lisansüstü programıyla 5 binin üzerinde mezun veren üniversite, söz konusu 3 lisansüstü programla sektörün ihtiyaçlarına hakim iş gücü yaratmayı amaçlıyor.

Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı, diyetisyenlere hastalıkların kontrolünde ve yaşam kalitesinin yükseltilmesinde anahtar rol oynayan ileri beslenme bilgisini geliştirmeyi hedefliyor. Son yıllarda Türkiye'de ve dünyada giderek önem kazanan besin-beslenme-sağlık konusundaki bilginin takibi ve aktarılması konusunda gelişmek isteyen adayların başvurusuna açık programda eğitim dili Türkçe olacak.

Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı ile inovatif iş fırsatlarını belirleyip bu fırsatları çeşitli sektörlerde uygulayabilen potansiyel girişimciler yetiştirecek. Günümüz güncel teknolojisiyle şekillendirilen program öğrencilere, yeni ve doğmakta olan teknolojilerin girişimcilik açısından önemini aktararak girişim sürecinde fikir yakalama, fikir büyütme, yatırımcıya sunma, şirketleşme, reklam ve pazarlama teknikleri konularında da uzmanlık kazandıracak.

Eğitim dili İngilizce olan programda "Yeni Teknolojiler" ve "Girişimcilik" olarak iki ayrı alan yürütülecek. "Yeni Teknolojiler" alanına odaklanacak olan öğrenciler, girişim ve inovasyonda yeni ve doğmakta olan teknolojileri ve bu teknolojilerin kullanışını anlamaya yönelik bir bilgi altyapısı edinecek. "Girişimcilik" alanına odaklanan öğrenciler, ağırlıklı olarak yenilikçi mühendislik ve üretim süreçlerinin yönetimi, modellenmesi ve ekonomik tasarımı konularında uzmanlaşacak.

Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı ise afetlerin ya da travmatik olayların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltabilmek için insanların hazırlıklı olması ve minimum seviyede etkilenmesini sağlayacak ekibin yetişmesini hedefliyor. Afet ve travma yaşayan topluluklara ilk andan itibaren gerekli psiko-sosyal hizmetleri sağlayabilmek ve etkili rehabilitasyon çalışmaları yapmak için yeterli donanımı adaylara sunmayı amaçlayan programda Türkçe dilinde eğitim verilecek.

Yorumlar