"İstanbul Bayramlaşıyor" programı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Son olarak ülkemizde Atatürk Havalimanı'nda, ardından Irak'ta, dün de Suudi Arabistan'da Cidde ve Medine'de meydana gelen terör saldırıları hepimizin yüreğini derinden yaraladı. Aziz İslam'ın adını kullanarak, istismar ederek, Müslüman kanı döken bu terör örgütü, Peygamber Efendimizin mübarek naaşının, mescidinin bulunduğu şehre saldıracak kadar ileri gitti. DAEŞ denilen bu proje örgüt, Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur" - "Irkçılık... Bizim dinimizde böyle bir anlayış var mı? Yok. Ne Arap'ın Arap olmayana, ne Arap olmayanın Arap olana üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takva iledir. Takva yönünde, Allah'a yakınlık yönünde kim üstünse, üstün odur. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla velhasıl 79 milyon, hiçbirinin bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ölçüsü belli. Ve biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Böyle bu yolda yürüdük"

Google Haberlere Abone ol
"İstanbul Bayramlaşıyor" programı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak Türkiye'de Atatürk Havalimanı'nda, ardından Irak'ta, dün de Suudi Arabistan'da Cidde ve Medine'de meydana gelen terör saldırılarının herkesin yüreğini derinden yaraladığını belirterek, "Aziz İslam'ın adını kullanarak, istismar ederek, Müslüman kanı döken bu terör örgütü, Peygamber Efendimizin mübarek naaşının, mescidinin bulunduğu şehre saldıracak kadar ileri gitti. DAEŞ denilen bu proje örgüt, Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur." dedi.

Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfınca düzenlenen "İstanbul Bayramlaşıyor" programındaki konuşmasına, tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek başladı.

Programa Başbakan Binail Yıldırım'ın katılacağını ancak hem İzmir milletvekili olması hem de Başbakan olduktan sonraki ilk dini bayramı kutlama sebebiyle, İzmir'de olmasının daha isabetli olacağı kanaatine vardıklarını aktaran Erdoğan, Yıldırım'ın İzmir'de hemşehrileriyle bayramlaşma töreni gerçekleştirdiğini söyledi.

Erdoğan, Alvarlı Efe'nin güzel ifadeleriyle bayramı tebrik etmek istediğini belirterek,"'Can bula cananını, bayram o bayram ola / Kul bula sultanını, bayram o bayram ola.' Cananlarınızla, sultanlarınızla en güzel bayramların sizlerin olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Aileleriyle, sevdikleriyle birlikte geçirecekleri nice bayramlara, nice ramazanlara hep birlikte kavuşulmasını Allah'tan niyaz ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bayramlar sevinç günleridir, ümit günleridir, kardeşlik, dayanışma günleridir. Bayramlar aynı zamanda muhasebe ve murakabe günleridir. Eğer Ramazan-ı Şerif'in manevi iklimi ve arkasından kavuştuğumuz bayram, ruhumuzda müspet yönde bir değişiklik yapmamışsa kendimizi sorgulamalıyız. Acaba ne yaptı? Nerede bir eksik var? Bunu sorgulamalıyız. Bir yerlerde ya eksiğimiz ya da yanlışımız var demektir. Buradaki her bir kardeşimin, her Müslümanın bayram vesilesiyle bu muhasebeyi yaptığına ve müspet yönde cevabını aldığını, alacağına inanıyorum."


- "DAEŞ Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramların ümmet, millet olunmasının temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Şayet bayram sevinçlerimizi paylaşamayacak hale gelmişsek hep birlikte 'Eyvah' demeliyiz. Bugün ülkemizde ve tüm İslam dünyasında maalesef üst üste 'Eyvahlar' çektiğimiz bir manzarayla karşı karşıyayız." dedi.

Ramazan ayı boyunca Türkiye'de, İslam dünyasında Müslüman kanı dökülmeye devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde ve İslam dünyasında özellikle bu savaşı açan terör örgütleri, PKK'sıyla, PYD'siyle, DAEŞ'iyle, YPG'siyle mübarek ramazan ayımızı acıya ve kana buladılar. Son olarak ülkemizde Atatürk Havalimanı'nda, ardından Irak'ta, dün de Suudi Arabistan'da Cidde ve Medine'de meydana gelen terör saldırıları hepimizin yüreğini derinden yaraladı. Aziz İslam'ın adını kullanarak, istismar ederek, Müslüman kanı döken bu terör örgütü, Peygamber Efendimizin mübarek naaşının, mescidinin bulunduğu şehre saldıracak kadar ileri gitti. DAEŞ denilen bu proje örgüt Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur."


- "79 milyona olan sevgimiz bizim eşit mesafededir"

Erdoğan, üç belayla karşı karşıya bulunduklarını, bunların mezhepçilik, ırkçılık ve terör olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Irkçılık... Bizim dinimizde böyle bir anlayış var mı? Yok. Ne Arap'ın Arap olmayana, ne Arap olmayanın Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takva iledir. Takva yönünde, Allah'a yakınlık yönünde kim üstünse, üstün odur. Türk'üyle Kürt'üyle, Laz'ıyla Çerkez'iyle, Gürcü'süyle Abaza'sıyla, Roman'ıyla Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla velhasıl 79 milyon, hiçbirinin bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ölçüsü belli ve biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Böyle bu yolda yürüdük. Birileri bu olayı farklı yerlere çekebilirler. Birileri 'Biz Kürtlerin temsilcisiyiz' demek suretiyle Kürt kardeşlerimin oylarını alabileceğini düşünebilirler. O onların kendi düşüncesidir, bizi ilgilendirmiyor ama biz işimize bakacağız. Nedir o? Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmeye devam edeceğiz. 79 milyona olan sevgimiz, bizim eşit mesafededir. Çünkü Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Biz asla bu ülkede ırkçılık yapmadık."

(Sürecek)

Yorumlar