İstanbul Adliyesi'nde devir teslim

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan: - "Başta, bu aziz milletin evlatlarının kanını döken ve döktüren, Amerika'daki meczubun liderliğindeki Fetullahçı Terör Örgütü olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içerisinde en etkin biçimde yürütülmektedir, yürütülmeye de devam edecektir" - İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığına atanan Salihoğlu: - "Üzerimize beyaz kefenimizi giyerek hak ve adalet yoluna adaleti tesis etmeye çıktık"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Adliyesi'nde devir teslim

İSTANBUL (AA) - Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) 26 Temmuz'da yayımladığı kararnameyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan İrfan Fidan, "Başta bu aziz milletin evlatlarının kanını döken ve döktüren, Amerika'daki meczubun liderliğindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içerisinde en etkin biçimde yürütülmektedir, yürütülmeye de devam edecektir." dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Fidan, yeni görevinin bilinci ve sorumluluğunda olduğunu söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinin ağır sorumluluğu olduğunu ve mesai arkadaşlarıyla birlikte bu sorumluluğun üstesinden layıkıyla geleceklerini, terör örgütleriyle mücadelelerinin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Fidan, şöyle konuştu:

"Şunu özellikle vurgulamak isterim ki başta uluslararası güç odaklarının emriyle bin yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldırı talimatı veren, bu aziz milletin evlatlarının kanını döken ve döktüren Amerika'daki meczubun liderliğindeki Fetullahçı Terör Örgütü olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içerisinde en etkin biçimde yürütülmektedir, yürütülmeye de devam edecektir. Bu minvalde onurlu görevi devraldığım Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Hadi Salihoğlu'nun, bu zamana kadar verdiği tüm samimi, dostça destekleri için kendilerine ayrıca şükranlarımı arz ediyorum."

- "Hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığına atanan Hadi Salihoğlu ise törendeki konuşmasına, "Demokrasi kahramanlarını selamlıyorum" diye başladı.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ve hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini ifade eden Salihoğlu, "En kısa zamanda devletimizin aldığı tedbirlerle sonucu görüp hepimiz geleceğe güvenle bakacağımız günlere sahip olacağız." dedi.

Yeni görevini layıkıyla yerine getireceğini vurgulayan Salihoğlu, şunları kaydetti:

"Üzerimize beyaz kefenimizi giyerek hak ve adalet yoluna adaleti tesis etmeye çıktık. Her sabah kıymetli eşimle birbirimize hakkımızı helal ederek buraya geldik. Biz görevimizi yapmaya çalıştık, inşallah bunu başarıyla yaptık. Takdir yüce milletimizin ve siz değerli arkadaşlarımızındır. Bundan sonra da bu görevi milletime ve devletime köle olarak, çalışarak, gururla yapacağım. Bundan sonraki görevimi de hakka, hukuka ve kul hakkına dikkat ederek yapmaya devam edeceğim. Burada kutsal görevimi 2,5 senedir yapıyorum. Benimle birlikte mesai arkadaşım olan çok değerli genç kardeşim İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'a gönül rahatlığıyla ve gururla devrediyorum. Değerli başsavcım, bundan sonra bayrak sizdedir."

Fidan ve Salihoğlu'nun birbirlerine çiçek ve plaket takdim ettiği tören, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorumlar