ISSF Halter Şampiyonası

- Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: - "Kızlarımız altın, gümüş ve bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı. Erkeklerin mücadelesinde de başarı elde etmeyi umuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
ISSF Halter Şampiyonası

AMMAN (AA) - Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, İslami Dayanışma Spor Federasyonunca (ISSF) bu yıl 4'üncüsü organize edilen ve Ürdün'ün başkenti Amman'da devam eden halter şampiyonasında kız sporcuların altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 madalya kazandığını belirterek, erkeklerin mücadelesinde de başarı elde etmeyi umduklarını söyledi.

Türkiye'nin Amman Büyükelçiliğinde şampiyona dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ISSF Halter Şampiyonası için Ürdün'e geldiklerini bildirdi.

Ürdün ile spor alanında iş birliği fırsatı olduğunu anlatan Taşpınar, bu ülkeyle ikili ilişkileri tüm alanlarda geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Türk sporcuların şampiyonadaki durumuna ilişkin bilgi veren Taşpınar, "Kızlarımız altın, gümüş ve bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı. Erkeklerin mücadelesinde de başarı elde etmeyi umuyoruz." dedi.

Diğer ülkelerin sporcularının performanslarını da değerlendiren Taşpınar, Türkiye ile mukayese edilirse çoğunun zayıf olduğunu ve daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.

Taşpınar, Mısır ekibinin ise güçlü bir yapıya sahip olduğunu sözlerine ekledi.


- Altın madalya kazanan Türk sporcular


Toplamda 185 kilogramlık kaldırışıyla altın madalyayı kazanan sporculardan Sümeyye Kentli de elde ettiği başarıdan dolayı mutluluğunu vurguladı.

Türkiye'yi temsil etmek için Ürdün'e geldiğini belirten Kentli, "Tunuslu rakibimi yenerek altın madalyaya hak kazandım." dedi.

Turnuvada 189 kilogramlık kaldırışıyla altın madalyaya ulaşan Rabia Kaya da Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil ettiğine inandığını söyleyerek, "Özbek rakibimi yenerek altın madalyayı kazandığım ve ülkemi temsil ettiğim için çok mutluyum." ifadesini kullandı.

Ürdün Halter Federasyonunun ev sahipliğinde Amman'da 3 gün sürecek organizasyonda, 23 İslam ülkesinden 80'i kadın 180 sporcu yarışıyor.

Yorumlar