İsrail'in yardım kuruluşu yetkilisini gözaltına alması

- Gazze'de çocuklar, İsrail tarafından gözaltına alınan WVI Gazze Şubesi Müdürü Halebi'ye destek için uçurtma uçurttu

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in yardım kuruluşu yetkilisini gözaltına alması

GAZZE (AA) - Gazze'de bir grup çocuk, İsrail tarafından gözaltına alınan World Vision International (WVI) Gazze Şubesi Müdürü Muhammed el-Halebi'ye destek için uçurtmalı etkinlik düzenledi.

WVI insani yardım kuruluşunun hizmetlerinden yararlanan onlarca Filistinli çocuk, İsrail sınırı yakınlarında yer alan Beyt Hanun beldesine bağlı Ard el-Başa bölgesinde bir araya gelerek Halebi'nin fotoğraflarını iliştirdikleri uçurtmaları uçurttu.

Etkinliği koordine eden Yahya el-Medhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının farkındalık oluşturmak ve İsrail güçlerince göz altına alınan Halebi'nin serbest bırakılmasının sağlanması konusunda kamuoyu oluşturmak olduğunu söyledi.

Halebi'nin serbest bırakılması konusunda İsrail'e baskı yapılması için, etkinliği özellikle İsrail sınırına yakın bir bölgede düzenlediklerini ifade eden Medhun, "Halebi'nin gözaltına alınması Gazze'de faaliyet gösteren pek çok hayır kurumunun işlerini aksatıyor. Buradan, tüm dünyaya ve İsrail'e 'Halebi'ye yapılanların kabul edilemez olduğu' mesajını vermek istiyoruz." dedi.

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet tarafından geçen ağustos ayında yapılan yazılı açıklamada, Halebi'nin "Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na mali destek sağladığı" iddiasıyla 15 Haziran'da gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Soruşturma neticesinde Halebi'nin insani yardım kuruluşunun kaynaklarından Kassam Tugayları'na mali destek sağladığının ve kuruluşun bütçesini bunun için kullandığının ortaya çıktığı iddia edilmiş, Halebi'nin yardım kuruluşunun yıllık bütçesinin yaklaşık yüzde 60'ını Hamas kaynaklarına aktardığı öne sürülmüştü.

WVI kendisini din, ırk ve millet gözetmeksizin dünyada çocuk, kadın ve toplumlar için çalışan uluslararası Hristiyan bir kuruluş olarak tanımlıyor.

Yorumlar