İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşası

- Kudüs Planlama ve İnşa Komitesi'nin, Başbakan Netanyahu'yu ABD Başkanı Obama'yla yapacağı görüşmede zor durumda bırakmamak için Yahudi yerleşim yeri projesinin onayını ertelediği iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşası

KUDÜS (AA) - İsrail'de Kudüs Planlama ve İnşa Komitesi'nin, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu ABD Başkanı Barack Obama'yla yapacağı görüşmede zor durumda bırakmamak için Kudüs'te 67 daireden oluşan yeni Yahudi yerleşim yeri projesinin onaylanmasını ertelediği ileri sürüldü.

İsrail radyosunun haberinde, Planlama ve İnşa Komitesi'nin, Kudüs'ün Gilo mahallesinde 67 konutluk yeni Yahudi yerleşim yeri projesini ve diğer inşaat projelerini çalışma takviminden çıkardığı iddia edildi.

Haberde, komitenin bugün için Gilo mahallesinde 3 apartmanın inşasına onay vermesinin kararlaştırmış olduğu ve görüşme nedeniyle onayın ertelendiği savunuldu.

Radyoya konuşan bir kaynak, söz konusu kararın, Netanyahu'yu Obama ile New York'ta yapacağı görüşmede zor durumda bırakmamak adına alındığını belirtti.

Radyoya konuşan Komite Başkanı Meir Turgeman ise erteleme kararının, kendisinin yurt dışında olması nedeniyle alındığını ve gelecek hafta çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Gelecek saatlerde Obama ile bir araya gelmesi beklenen Netanyahu'nun, yarın BM Genel Kurulu'na hitap etmesi planlanıyor.

Yorumlar