İsrail'in WVI yardım kuruluşunun Gazze yetkilisini gözaltına alması

- Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri: "İsrail'in harekete mali destek sağladığını iddia ettiği Halebi ile Hamas arasında hiç bir bağlantı yoktur. İsrail İç İstihbarat Servisi'nin suçlamaları gerçek dışıdır ve Filistin halkını cezalandırma çalışmasıdır"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in WVI yardım kuruluşunun Gazze yetkilisini gözaltına alması

GAZZE (AA) - Hamas, İsrail'in gözaltına aldığı World Vision International (WVI) insani yardım kuruluşunun Gazze Şubesi Müdürü Muhammed el-Halebi ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in harekete mali destek sağladığını iddia ettiği Halebi ile Hamas arasında hiç bir bağlantı yoktur. İsrail İç İstihbarat Servisi'nin (Şin Bet) suçlamaları gerçek dışıdır ve Filistin halkını cezalandırma çalışmasıdır." dedi.

Öte yandan, insani yardım kuruluşu WVI'nın resmi internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, "İsrail'in, organizasyonun Gazze şubesi müdürüyle alakalı iddialarını duyduğumuzda çok şaşırdık. Organizasyondan çıkan paraların akışı, yürürlükteki kanunlara uygun olarak ve barışın sağlanmasına katkı sağlayacak yollarla sağlanmaktadır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, WVI'nın siyasi, askeri ve terörle ilgili hiç bir faaliyetle ilgisinin olmadığı ve bağımsız çalışan bir insani yardım kuruluşu olduğu vurgulandı.

Şin Bet bugün yaptığı yazılı açıklamada, WVI'ın Gazze Şubesi Müdürü Halebi'nin "Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na mali destek sağladığı" iddiasıyla 15 Haziran'da gözaltına alındığını duyurmuştu.

Soruşturma neticesinde Halebi'nin insani yardım kuruluşunun kaynaklarından Kassam Tugayları'na mali destek sağladığının ve kuruluşun bütçesini bunun için kullandığının ortaya çıktığı iddia edilmişti.

Yorumlar