El Vasat Partisi'nden İsrail'e kınama

Sudan'daki El-Vasat Partisi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı

Google Haberlere Abone ol
El Vasat Partisi'nden İsrail'e kınama

Sudan'daki İslami eğilimli El-Vasat Partisi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı.

Partinin Genel Başkanı Yusuf el-Kude, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara kısıtlamalar getirmesini ve kapılarına metal dedektörler yerleştirmesini kınayarak, "İsrail polisinin, Aksa'nın kapılarını Müslümanlara kapatma hakkı yok." ifadelerini kullandı.

"İsrail'in uygulamaları, bir buçuk milyardan fazla nüfusa sahip ümmete saldırıdır." diyen Kude, "Müslümanların İsrail'e karşı çabalarını birleştirmesinin vakti geldi." dedi.

Kude, sıra Kıyamet Kilisesi'ne gelmeden Hristiyanların da Müslümanlara Mescid-i Aksa konusunda destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Filistin halkı, metal dedektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor.

İsrail'in, Aksa'yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfı'na danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabul edilmesi halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor.

Yorumlar