İsrail'in Kudüs çevresine Yahudi yerleşim birimleri inşasına tepkiler

-Filistin Dışişleri Bakanlığı: -"Uluslararası hukuku ihlal eden, uluslararası toplumun Yahudi yerleşim yeri inşalarının durdurulması ve bu kararın 2 devletli çözüm ve bölgedeki barışa tehlikeli yansımaları olacağı yönündeki çağrılarına saygı gösterilmeyen bu Yahudi yerleşim yeri saldırısını en ağır ifadelerle kınıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Kudüs çevresine Yahudi yerleşim birimleri inşasına tepkiler

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Kudüs çevresinde Yahudi yerleşimciler için 800 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, "Uluslararası hukuku ihlal eden, uluslararası toplumun Yahudi yerleşim yeri inşalarının durdurulması ve bu kararın 2 devletli çözüm ve bölgedeki barışa tehlikeli yansımaları olacağı yönündeki çağrılarına saygı gösterilmeyen son Yahudi yerleşim yeri saldırısını en ağır ifadelerle kınıyoruz." denildi.

Bu planların daha önceden yapıldığı ve İsrailli siyasilerin belirlediği bir zaman çizelgesi içinde açıklandığı vurgulanırken, İsrail'in, ülkedeki gerilime bir tepki olarak bu kararları aldıkları yönündeki propagandasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yahudi yerleşim yeri politikasının Filistinlilerin yaşadıkları bölgeleri, Yahudi yerleşim yerleri çevresindeki kantonlara ve adalara dönüştürmeyi hedeflediği belirtilen açıklamada, "Yahudi yerleşim yeri konusundaki bu son tırmanışa karşı ülkelerden yalnızca kınama açıklamaları gelmesi kabul edilemez. İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Buna karşı uluslararası toplumun sorumluluğunu üstlenmesi ve somut adımları atması gerekir." ifadelerine yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın Kudüs çevresinde Yahudi yerleşimciler için 800 konut inşasına izin verdiği bildirilmişti.

Konutlardan 560'ının Batı Şeria'daki en büyük Yahudi yerleşimi olan Maaleh Adimum'da, 240'ının da Har Homa yerleşimi ile Pisgat Ze'ev yerleşimi olmak üzere Kudüs yakınlarında inşa edileceği kaydedilmişti.

Yorumlar