İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası

- BM İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Piper: - "İsrail ablukası altındaki Gazze'de durum ümit kırıcı"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper, Gazze Şeridi'ndeki durumun "ümit kırıcı" olduğunu belirtti.

Gazze İslam Üniversitesi'ni ziyaret eden Piper, burada yaptığı açıklamada, on yıldır devam eden İsrail ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki durumun ümit kırıcı olduğunu söyledi.

Gazze'deki eğitim oranının yüksek olduğuna dikkati çeken Piper, "Ancak mezun olan gençlerin çoğu ne yazık ki iş bulma şansını elde edemiyor." dedi.

İşsizlik oranındaki yüksekliğin bölgenin en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret eden BM yetkilisi, uluslararası topluma Gazze Şeridi'nin istikrar ve kalkınmasına destek vermeleri çağrısında bulundu.

İsrail, Hamas'ın Haziran 2006'daki seçimlerden başarıyla çıkmasının ardından, Gazze'ye abluka uygulamaya başlamış, 2007 yılı ortasından itibaren de ablukayı daha da şiddetli şekilde uygulamaya devam etmişti.

Uluslararası kurumlar tarafından hazırlananan raporlarda, yaklaşık 1,9 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'nin "dünyanın en yoğun nüfusa sahip bölgesi" olduğu, fakirlik ve işsizlik nedeniyle bölge halkının yüzde 80'inin hayır kurumlarından aldığı yardımlarla geçimini sağladığı belirtiliyor.

Yorumlar