İsrail'in Gazze sınırına duvar öreceği iddiası

KUDÜS (AA) - İsrail yönetiminin Gazze Şeridi çevresine yeraltı ve yer üstünden beton duvar örmeyi planladığı iddia edildi. İsrail'in Yedioth Ahronoth...

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Gazze sınırına duvar öreceği iddiası

KUDÜS (AA) - İsrail yönetiminin Gazze Şeridi çevresine yeraltı ve yer üstünden beton duvar örmeyi planladığı iddia edildi.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail yönetimi, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerle mücadele için Gazze Şeridi çevresine yer üstünden ve altından beton duvar inşa etmeyi planlıyor.

Yaklaşık 97 kilometre uzunluğunda olması hedeflenen duvarın 2,2 milyar şekele (570 milyon dolar) mal olacağı ileri sürüldü.

Bunun Gazze sınırına 1994'te ve 2005'te tel çekmesinin ardından tünellerle mücadele için getirilen üçüncü sistem olacağı savunuldu.

İsrail 2014'teki çok büyük yıkıma ve can kayıplarına neden olan saldırılarına tünellerin tamamını imha etme isteğini gerekçe göstermişti.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı 51 gün süren saldırılarda, 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 12 binden fazlası da yaralanmıştı. Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen görüşmelerin ardından varılan ateşkes çerçevesinde İsrail, 26 Ağustos 2014'te saldırılarını durdurmuştu.

Yorumlar