İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

Filistin Dışişleri Bakanlığı: - "İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde soğukkanlılıkla 3 Filistinli ile 1 Ürdün vatandaşını vurarak öldürmüştür" - "Bu, gerilim çemberinin genişlemesi için yürütülen sistematik ve kasıtlı bir çalışmadır ve barış sürecinin canlandırılması yönündeki çalışmalardan kaçmayı hedeflemektedir"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Kudüs ve El-Halil'de gerginliği tırmandıran faaliyetlerinin "kasıtlı ve sistematik" olduğunu savundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası düzeyde çalışan hukuk kuruluşlarına, İsrail'in işlediği ihlalleri belgeleyerek uluslararası mahkemelere taşıma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "İsrail ordusu, geçtiğimiz günlerde soğukkanlılıkla 3 Filistinli ile 1 Ürdün vatandaşını vurarak öldürmüştür. Bu, gerilim çemberinin genişlemesi için yürütülen sistematik ve kasıtlı bir çalışmadır ve barış sürecinin canlandırılması yönündeki çalışmalardan kaçmayı hedeflemektedir." ifadesine yer verildi.

Bakanlık ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden (BMGK) Filistin halkı için uluslararası koruma mekanizmasını faaliyete geçirmesini talep etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün sabah, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Batı Şeria'nın El-Halil kenti sakinlerinden 25 yaşındaki Hatem Abdulhafiz eş-Şeludi'nin öldüğünü açıklamıştı.

İsrail askerleri önceki gün de Batı Şeria'da "aracıyla Yahudi yerleşimcilere çarptığı" öne sürülen bir Filistinli genci vurarak öldürmüş, olayda bir Filistinli de yaralanmıştı.

Tel Er-Rumeyde Mahallesi'nde de bir Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Doğu Kudüs'te ise İsrail güçleri "polise bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla 20'li yaşlardaki bir Ürdünlüyü vurarak öldürmüştü.

Yorumlar