İsrail'den Yahudi yerleşimler için "kararlılık" açıklaması

- İsrail Savunma Bakanı Liberman, Yahudi yerleşimciler için yeni konut inşa çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den Yahudi yerleşimler için "kararlılık" açıklaması

KUDÜS (AA) - İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Yahudi yerleşimciler için yeni konut inşa çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini açıkladı.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Liberman, El-Halil'de geçen hafta aracına ateş açılması sonucu hayatını kaybeden bir hahamın evini ziyareti sırasında, "Yahudi yerleşim birimleri inşa çalışmalarını sürdürme ve yerleşimcilerin güvenliğini sağlama" konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Liberman, "Teröre karşı savunma önlemleri almak yeterli değil, yılanın başını kesmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Avigdor Liberman, geçen hafta 2 İsraillinin öldürüldüğü El-Halil kentinde 42 yeni Yahudi yerleşim birimi yapılmasını onaylamış, Kudüs çevresinde ise yerleşimciler için 800 yeni konut inşasına izin vermişti.

ABD, Avrupa Birliği ve Filistin yönetimi başta olmak üzere bazı ülkeler, İsrail'in yerleşim birimleriyle alakalı aldığı kararları kınamıştı.

El-Halil kentinde yaklaşık 2 bin 800 kişinin ikamet ettiği Beni Naim beldesi sakinlerinin çalışma izinlerinin iptal edilmesi yönünde karar alan İsrail yönetimi ayrıca Filistin'e ait vergi gelirleri kesinti miktarının artırılması talimatını vermişti.

Yorumlar