İsrail'den "toplu cezalandırma"

- İsrail güçleri, Doğu Kudüs'teki silahlı saldırıyı düzenleyen Ebu Subeyh'in ailesine ait pastaneyi kapattı ve taziye evine baskın düzenledi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den "toplu cezalandırma"

KUDÜS (AA) - İsrail güçlerinin, önceki gün Doğu Kudüs’te silahlı saldırı düzenleyerek 2 İsrailliyi öldürdükten sonra polis tarafından vurulan Filistinli Misbah Ebu Subeyh'in ailesine ait pastaneyi kapattığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Kudüs'teki Ram beldesinde bulunan Ebu Subeyh'in ailesine ait pastane sabah saatlerinde İsrail askerlerince kapatıldı.

Askerlerin dükkanın kapısına, İsrail Merkez Bölge Komutanı Roni Numa tarafından çıkartılan ve 11 Aralık'a kadar geçerli olduğu ifade edilen kapatma kararını astığı aktarıldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de yaptığı yazılı açıklamada, Ebu Subeyh'in ailesine ait pastanenin kapatıldığını doğruladı. Adraee, pastanede terör propagandası yapıldığına dair ellerinde görüntü olduğunu iddia etti.

- İsrail askerleri taziye evini bastı

Öte yandan İsrail güçlerinin Ebu Subeyh için hazırlanan taziye evine de baskın düzenlediği belirtildi. Aileden alınan bilgiye göre İsrail askerleri taziye evini basarak, Ebu Subeyh'in fotoğraflarını kaldırdı ve evdeki bazı eşyaları tahrip etti.

İsrail güçleri Ebu Subeyh ailesinin taziye evi tertip etmesini yasaklamıştı.

Filistinli Ebu Subeyh (39), pazar günü Doğu Kudüs’teki İsrail Emniyet Müdürlüğü yakınlarında silahlı saldırı düzenlemiş, biri polis 2 İsrailliyi öldürerek 5'ini yaralamıştı. Ebu Subeyh ise İsrail polisi tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayın ardından İsrail ordusu, Ebu Subeyh'in Ram bölgesindeki evini yıkmak için hazırlıklara başlandığını açıklamıştı.

İsrail'in, saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin ailelerine karşı "suçun şahsiliği" ilkesini ihlal ederek, evlerini yıkma ve iş yerlerini kapatma gibi "toplu cezalar" vermesi insan hakları örgütleri tarafından yoğun şekilde eleştiriliyor.


Yorumlar