İsrail'deki Filistin asıllı milletvekillerinin sorgulanması

- Ulusal Demokratik Topluluk Partisi Genel Sekreteri Şehade: "Finansman kanununun ihlali kılıfına uydurulan bu sorgulamaların hedefi, İsrail'deki Filistin siyasetini kriminalize etmektir"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'deki Filistin asıllı milletvekillerinin sorgulanması

KUDÜS (AA) - İsrail'deki önde gelen Arap partilerinden Ulusal Demokratik Topluluk Partisi, (UDTP) iki milletvekilinin İsrail güçleri tarafından sorgulanmasına tepki gösterdi.

UDTP Genel Sekreteri Amtanis Şehade, İsrail parlamentosu Knesset'teki milletvekilleri Hanin Zuabi ve Cemal Zahalka'nın İsrail polisi tarafından 6 saat boyunca sorguya çekilmesinin "tam anlamıyla siyasi bir işlem" olduğunu söyledi.

"Finansman kanununun ihlali kılıfına uydurulan bu sorgulamaların hedefi, İsrail'deki Filistin siyasetini kriminalize etmektir." diyen Şehade, mevcut tabloya göre Arap siyasetine yönelik bu tür saldırıların süreceği öngörüsünde bulundu.

İsrail polisi tarafından ifadeye çağrılan Zuabi ve Zahalka, dün Tel Aviv yakınlarındaki Lid Polis Merkezine giderek 6 saat boyunca ifade vermişti.

İsrail güçleri, daha önce de finansman kanununu ihlal ettikleri gerekçesiyle yaklaşık 30 UDTP yöneticisini gözaltına almıştı.

Filistin asıllı İsrail vatandaşlarının kurduğu UDTP'nin de yer aldığı Arap Listesi isimli blok, 120 sandalyeli Knesset'te 13 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Yorumlar