İsrail'de "ezan yasağı" yasa tasarısına tepkiler

- Nablus'ta farklı dinlerden onlarca kişi, "ezan yasağı" yasa tasarısına karşı gösteri düzenledi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'de "ezan yasağı" yasa tasarısına tepkiler

NABLUS (AA) - Batı Şeria'nın Nablus kentinde toplanan Filistinli onlarca kişi İsrail'de "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına tepki amacıyla gösteri düzenledi.

Filistinli grupların temsilcileri, Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Samirilerin de katıldığı gösteride yasa tasarısını kınayan slogan atıldı.

AA muhabirine konuşan Nablus Müftüsü Ahmed Şubaş, farklı dini inançlara sahip kişilerin katıldığı gösterinin tüm dünyada ezana sahip çıktıkları mesajı verdiğini söyleyerek, "Ezan, bizim vazgeçemeyeceğimiz haklarımızdandır ve bizler, namaza çağıran bu sesi duymamız gerektiği konusunda hemfikiriz." dedi.

Nablus'taki Rum Katolik Kilisesi papazı Yusuf Saade, "Bu, imani bir birlikteliktir. Biz, Müslüman, Hıristiyan ve Samiriler Allah'ın birliğine inanıyoruz. Burada bulunuyoruz çünkü bu, kutsal sayılan değerlere yapılan bir saldırıdır." diye konuştu.

"Gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören tasarının yürürlüğe girmesi için İsrail Meclisi Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması gerekiyor. Filistinlilerin ve İslam aleminin büyük tepkisini çeken tasarı daha önce de birçok kez gündeme gelmiş ancak kanunlaşmamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da "gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtmişti.

Yorumlar