İsrail ve Yahudilerin ihalleleri kınandı

Filistinli gruplar, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin bu sabah Aksa'nın avlusuna girmesini kınadı

Google Haberlere Abone ol
İsrail ve Yahudilerin ihalleleri kınandı
Filistinli gruplar, İsrail polisi ve bir grup Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesi ve ardından yaşanan olayları kınadı.

"Ulusal İslami Güçler Topluluğu" çatısı altındaki Filistinli gruplarca yapılan ortak açıklamada, "İşgal güçleri ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskın ve ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırıları, sonuçları tümüyle işgal yönetiminin sorumluluğunda olacak tehlikeli bir tırmanıştır." denildi.
Açıklamada ayrıca, Arap ve İslam dünyasından "İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çabasına karşı acil şekilde harekete geçilmesi" istendi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Şehade de İsrail'in Aksa konusunda Filistin ve Ürdün tarafı ile yaptığı tüm anlaşmaları hiçe saydığını belirterek, Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölmeye çalıştığını söyledi.

Şehade, uluslararası hukuka aldırış etmeyen İsrail'in, Arap ve İslam ülkelerine hatta tüm dünyaya "Mescid-i Aksa'da bulunma ve ibadet etme hakkının olduğu" şeklinde bir resim vermek istediğini ifade etti.

İsrail polisinin bu sabah Mescid-i Aksa'nın avlusuna zorla girmesinin ardından çıkan olaylarda 5 kişinin yaralandığı, 10 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti. Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kesvani, Aksa'nın kapılarını kapatan yaklaşık 190 İsrail polisinin, silah zoruyla Aksa'ya girdiğini ve cemaatten bazı kişileri darp ettiğini belirtmiş, Aksa'nın kapılarının iki saat süresince kapalı tutulduğunu aktarmıştı.

Ulusal İslami Güçler Topluluğu çatısı altında Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi çeşitli gruplar bulunuyor.

Yorumlar