İsrail hapishanesinde Filistinli tutuklunun ölümü

- Filistin Hükümet Sözcüsü Mahmud: - "Filistin hükümeti, Hamduna'nın ölümünden İsrail'i, hapishane yönetimini ve sağlık birimlerini sorumlu tutuyor. İşgal yönetimi, tıbbi ihmal ve tutukluları yavaş yavaş öldürme politikası izliyor"

Google Haberlere Abone ol
İsrail hapishanesinde Filistinli tutuklunun ölümü

RAMALLAH (AA) - Filistin hükümeti, İsrail hapishanesinde sağlık sorunları yaşayan Filistinli mahkum Yasir Hamduna'nın hayatını kaybetmesinden İsrail'in sorumlu olduğunu belirtti.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud yaptığı açıklamada, "Filistin hükümeti, Hamduna'nın ölümünden İsrail'i, hapishane yönetimini ve sağlık birimlerini sorumlu tutuyor. İşgal yönetimi tıbbi ihmal ve tutukluları yavaş yavaş öldürme politikası izliyor." ifadesini kullandı.

Ayrıca kötü sağlık ve sert tutukluluk şartları altındaki diğer tutukluların hayatından da İsrail'i sorumlu tutan Mahmud, uluslararası toplum ve insan hakları kurumlarından sorumluluklarını yerine getirmeleri, başta çocuk ve hastalar olmak üzere Filistinli tutukluların serbest bırakılmaları konusunda acilen harekete geçmelerini istedi.

Filistin hükümeti, açıklamada Hamduna'nın yakınlarına taziye dileklerinde bulundu.

İsrail hapishanesinde sağlık sorunları yaşayan 41 yaşındaki Filistinli mahkum Yasir Hamduna, Raymond Hapishanesi'nden Soroka Hastanesi'ne nakledilmesinin ardından sabah saatlerinde beyin damarının tıkanması sonucunda meydana gelen inme nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Hakkında 14 yıl hapis kararı verilen Hamduna'nın sağlık sorunları yaşadığı, bunların bir kısmının da 2003 yılında İsrailli gardiyanların uyguladığı şiddetten kaynaklandığı ifade ediliyor.

Hamduna'nın ölümünün ardından Filistinli mahkumlar, İsrail'in ihlallerini protesto etmek için üç günlük açlık grevi başlatmıştı.

Yorumlar