İsrail hapishanelerindeki Filistinliler için gösteri düzenlendi

- Gazze kentinde bir grup Filistinli, İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinlilere destek vermek amacıyla gösteri düzenledi - Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Hamad: - “Bugün esirlere destek vermek için buradayız. Sözümüzün arkasında olduğumuzu teyit ediyorum. Özgür kalana kadar arkalarındayız”

Google Haberlere Abone ol
İsrail hapishanelerindeki Filistinliler için gösteri düzenlendi
Gazze Şeridi'nde bir grup Filistinli, İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinlilere destek vermek amacıyla Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) binasının önünde gösteri düzenledi.

Gazze kentindeki ICRC binasının önünde Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'ne bağlı Esirler Komitesi'nin, İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinlilere destek vermek için düzenlediği gösteriye katılan Filistinliler, "idari tutukluluğun" sonlandırılmasını talep eden dövizler taşıdı.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Amal Hamad, komite adına yaptığı konuşmada, "Bugün esirlere destek vermek için buradayız. Sözümüzün arkasında olduğumuzu teyit ediyorum. Özgür kalana kadar arkalarındayız." ifadelerini kullandı.

İsrail hapishanelerinde Filistinli tutukluların başına gelenlerden İsrail'i sorumlu tutan Hamad, uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerinden "bütün tutukluların serbest bırakılması için acilen harekete geçmelerini" talep etti.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin makamlarının verilerine göre İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Yorumlar