İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

- Filistinli tutuklulara destek vermek isteyen onlarca kişi, Gazze'deki Kızılhaç binası önünde cuma namazı kıldı

Google Haberlere Abone ol
İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

GAZZE (AA) - İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklular ile dayanışma için Gazze'deki Kızılhaç merkezi önünde cuma namazı kılındı.

İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla Kızılhaç binası önünde bir araya gelen onlarca Gazzeli, kıldıkları cuma namazının ardından, tutukluların en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmaları hep birlikte için dua etti.

Cuma namazını kıldıran İslami Cihad Hareketi liderlerinden Nafiz Azzam okuduğu hutbede, "İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapanlar başta olmak üzere Filistinli tutuklularla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için burada toplandık." dedi.

Tutukluların özgürlüğüne kavuşması için atılacak ilk adımın "Filistin'in birliği" olduğunu vurgulayan Azzam, "Hizipçilik ve ayrılığın bedelini Filistin halkı ve tutuklular ödüyor." ifadesini kullandı.

Filistinlilere yönelik ihlaller karşısında Arap ülkeleri ve İslam aleminin takındığı sessiz tavrı da eleştiren Azzam, "Araplar ile Filistin davası arasında yaşanan kopukluğun, Filistinli tutukluların sıkıntılarını büyüttüğünü" ifade etti.

Filistin Esirler Cemiyeti, El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu ile Esirler ve Serbest Bırakılanlar Komisyonu tarafından dün yayımlanan ortak açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısının 7 bine ulaştığı, bunlardan 56'sının kadın, 340'ının çocuk olduğu belirtilmişti.

Yorumlar