İsrail güçlerinden "Arafat" köyüne baskın

- Yahudi yerleşim yerlerini protesto amacıyla kurulan sembolik köye düzenlenen baskında çok sayıda Filistinli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İsrail güçlerinden "Arafat" köyüne baskın

AĞVAR (AA) - İsrail güçleri Filistinli aktivistlerin Batı Şeria'daki Kuzey Ağvar bölgesinde protesto amacıyla kurduğu sembolik "Yasir Arafat" köyüne baskın düzenleyerek çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı.

Yahudi yerleşim yeri inşa edilmesi tehlikesi bulunan Kuzey Ağvar bölgesinde Filistinli aktivistler tarafından kurulan ve eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın adının verildiği sembolik köy İsrail askerleri tarafından basıldı.

İsrail güçleri baskında göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı.

Askerler Filistinlilere fiziksel şiddet uygularken birçok kişi de gazdan etkilendi. İsrail güçleri baskın sırasında çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistinlilerin özel mülkü olan arazilere Yahudi yerleşim yeri inşası amacıyla el konulmasına imkan tanıyan yasa tasarısı dün İsrail meclisi Knesset'teki ilk oturum oylamasında kabul edilmişti. Tasarının yasalaşarak yürürlüğe girmesi için mecliste iki farklı oturumda daha görüşülerek onaylanması gerekiyor.

Filistinli aktivistler Yahudi yerleşim yeri inşa edilmesi tehlikesi olan topraklara çadırlarla sembolik köy kurarak yasa tasarısını ve İsrail'in ihlallerini protesto ediyor. Bu eylemler İsrail güçlerinin müdahalesiyle sonuçlanıyor.

Yorumlar