İsrail-Gazze sınırında gerginlik

- Gazze'nin İsrail sınırı bölgesinde eylem yapan Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 2 Filistinli yaralandı

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Gazze sınırında gerginlik

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nin sınır bölgesinde, İsrail'in ihlallerini protesto etmek için eylem yapan Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 2 Filistinli yaralandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin doğu sınırına konuşlanan İsrail askerlerinin, El-Beric Mülteci Kampı'nın doğusundan İsrail sınırına yaklaşan Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale etmesi sonucu Filistinli 2 genç yaralandı.

Gazze'deki hastane yetkilileri de yaralı 2 Filistinlinin Deyr el-Belah'taki Şuheda el-Aksa Hastanesinde tedavi altına alındığını, sağlık durumlarının ise iyi olduğunu söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen yılın ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor. O dönemden bu yana neredeyse her cuma günü Gazze'nin sınır bölgelerinde gösteriler düzenleniyor. İsrail askerleri göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik veya gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli gençler de askerlere taş ve molotofkokteyliyle karşılık veriyor.

Yorumlar