İsrail-Filistin heyetleri arasında görüşme

- Heyetler, Japonya'nın Tel Aviv Büyükelçiliği gözetiminde, Batı Şeria'nın Eriha kentinde bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Filistin heyetleri arasında görüşme

KUDÜS (AA) - İsrail ve Filistin tarafından iki heyetin, Japonya'nın Tel Aviv Büyükelçiliği gözetiminde, Batı Şeria'nın Eriha kentinde bir araya geldiği bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail ve Filistin heyetleri, uzun bir aradan sonra ilk kez Japonya'nın Tel Aviv Büyükelçiliği gözetiminde toplantı yaptı.

Toplantıda, Eriha Sanayi Bölgesi'nin geliştirilmesi ve Ürdün'ü Batı Şeria'ya bağlayan Kral Hüseyin Köprüsü aracılığıyla Filistin ile Arap ülkeleri arasındaki ticaretin güçlendirilmesi konularının ele alındığı kaydedildi.

Toplantıya, İsrail tarafından "Batı Şeria ve Gazze Şeridi Bölgelerinde Hükümetin Faaliyetleri Koordinatörlüğü" (COGAT) Başkanı Tümgeneral Yoav Mordechai, Bölgesel İşbirliği Bakan Yardımcısı Eyüb Kara ve onun büro sorumlusu Haşim Hüseyin katılırken, Filistin tarafından ise Filistin Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ali Şaat, Eriha Valisi Macid el-Fityani, Filistin Sanayiciler Temsilcisi Cemal et-Tarifi ve Eriha Sanayi Bölgesi'nden Sorumlu Ali Ureykat katıldı.

Toplantıda, Eriha Sanayi Bölgesi'nin serbest ticaret bölgesi olmasına, Japonya ve İsrail'in finansmanıyla bölgenin Kral Hüseyin Köprüsü ile bağlanmasına karar verildiği kaydedildi.

Yorumlar