İsrail'den akıl almaz gözaltı

Filistinliler, İsrail tarafından gözaltına alınan WVI Gazze Şubesi Müdürü Halebi'ye destek için gösteri düzenledi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den akıl almaz gözaltı
Gazze'de bir grup Filistinli, İsrail tarafından gözaltına alınan World Vision International (WVI) Gazze Şubesi Müdürü Muhammed el-Halebi'ye destek için gösteri düzenledi.

GÖSTERİLER EŞLİĞİNDE İSRAİL KINANDI

Gazze'nin batısındaki BM Ortadoğu Özel Koordinatörlük Ofisi (UNSCO) önünde toplanan onlarca Filistinli, İsrail'in bir yardım kuruluşu yetkilisini gözaltına almasını kınadı. "Halebi'ye özgürlük" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, Halebi'nin en kısa sürede serbest bırakılmasını istedi.
Göstericiler adına açıklama yapan Emani Şebbat, "Halebi'nin gözaltına alınmasına sessiz kaldığından dolayı UNSCO'nun önünde bir araya geldik. Çocuklara ve kadınlara yönelik yardım faaliyetleri içinde olan Halebi'nin, vakıf haricinde herhangi bir faaliyetle ilişkisi yoktu." dedi.
İsrail'in Halebi'ye yönelttiği suçlamaların hiçbir dayanağı olmadığını dile getiren Şebbat, Halebi'nin özgürlüğüne kavuşması konusunda UNSCO'ya "sessiz kalmayın" çağrısında bulundu.
İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet geçen ağustos ayında yaptığı yazılı açıklamada, Halebi'nin "Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na mali destek sağladığı" iddiasıyla 15 Haziran'da gözaltına alındığı duyurulmuştu.

KASSAM TUGAYLARI'NA DESTEK İDDASI

Soruşturma neticesinde Halebi'nin insani yardım kuruluşunun kaynaklarından Kassam Tugayları'na mali destek sağladığının ve kuruluşun bütçesini bunun için kullandığının ortaya çıktığı iddia edilmiş, Halebi'nin yardım kuruluşunun yıllık bütçesinin yaklaşık yüzde 60'ını Hamas kaynaklarına aktardığı öne sürülmüştü.

WVI kendisini din, ırk ve millet gözetmeksizin dünyada çocuk, kadın ve toplumlar için çalışan uluslararası Hristiyan bir kuruluş olarak tanımlıyor.

Yorumlar