İsrail askerleri Filistinli kadını öldürdü

KUDÜS (AA) - İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinli bir kadını vurarak öldürdü. İsrail...

Google Haberlere Abone ol
İsrail askerleri Filistinli kadını öldürdü

KUDÜS (AA) - İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinli bir kadını vurarak öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim şehri yakınlarında yer alan Anabta köyü civarında Filistinli kadının bir askere yönelik bıçaklama girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Askerler tarafından vurularak olay yerinde öldürüldüğü belirtilen Filistinli kadının kimliği hakkında bilgi verilmedi. Olayda yaralanan İsraillinin olmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz ekim ayından beri "saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla öldürülen Filistinlilerin sayısı 200'ü aştı. Aynı dönemde 30 İsrailli de olaylarda hayatını kaybetti.

İsrail yönetimi Doğu Kudüs ile Batı Şeria'yı 1967'den beri işgal altında tutuyor. Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin civarında Yahudi yerleşimci yaşıyor. Buralarda yaşayan Yahudi yerleşimciler uluslararası toplum tarafından illegal olarak kabul ediliyor.

Yorumlar