İspanya’da TTIP ve CETA karşıtı gösteriler

- İspanya’da, bin 300’den fazla sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla dünyada yoksulluğa, eşitsizliğe, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’na (TTIP) ve AB-Kanada Kapsamlı Ekonomik Ticaret Anlaşması’na (CETA) karşı gösteriler düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
İspanya’da TTIP ve CETA karşıtı gösteriler

MADRİD(AA) – İspanya’nın tüm büyük kentlerinde organize edilen gösterilerde, dünyada yoksulluk, eşitsizlik, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ve AB-Kanada Kapsamlı Ekonomik Ticaret Anlaşması (CETA) protesto edildi.

Bin 300’den fazla sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla yapılan gösterilen en büyükleri başkent Madrid ve Barcelona kentlerinde oldu. Katılımın yüksek olduğu Madrid’deki gösteride “Yoksulluğa ve eşitsizliğe hayır” sloganları atılırken, “İnsanlar ve dünya çok uluslu güçlerin üzerindedir. TTIP ve CETA’ya hayır.” yazılı pankartlar taşındı.

STK’lardan yapılan açıklamalarda “Yoksulluğun ve eşitsizliğin sebeplerini kökten temizlemek siyasi kararlarla yapılır. Mevcut durumda müzakere edilen ticari anlaşmalar sadece bazılarının daha fazla zenginleşmesini sağlayıp, eşitsizliği daha da artırır.” ifadesine yer verildi.

Öte yandan, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü olması sebebiyle hafta boyunca İspanya genelinde çok sayıda etkinlik düzenleneceği de hatırlatıldı.


Yorumlar