İspanya'da hükümet kurma çalışmaları

MADRİD (AA) - İspanya'da koalisyon hükümeti için siyasi parti liderleri arasındaki görüşmeler devam ediyor. İspanya'da 26 Haziran'daki erken seçimlerde hiçbir...

Google Haberlere Abone ol
İspanya'da hükümet kurma çalışmaları

MADRİD (AA) - İspanya'da koalisyon hükümeti için siyasi parti liderleri arasındaki görüşmeler devam ediyor.

İspanya'da 26 Haziran'daki erken seçimlerde hiçbir siyasi parti tek başına hükümeti kuracak sayıya ulaşamamıştı. Parti liderleri arasında hükümeti kurmaya yönelik görüşmeler dün başladı. Halk Partisi lideri ve geçici Başbakan Mariano Rajoy, dün Ciudadanos Partisi ( Yurttaşlar) lideri Albert Rivera ve Unidos-Podemos Partisi lideri Pablo Iglesias ile bir araya geldi. Bugün de Sosyalist İşçi Partisi lideri Pedro Sanchez ile görüşen Rajoy, koalisyon hükümeti konusunda beklediği olumlu yanıtı alamadı.

Yaklaşık bir saat süren ikili görüşmenin ardından basına konuşan Sanchez, Halk Partisinin yönetimde mutlak söz sahibi olacağı bir hükümetin ya da koalisyon hükümetinin içinde bulunmayacaklarını ya da dışardan destek vermeyeceklerini söyledi. Son seçimlerden birinci parti çıkmasına rağmen İspanyol halkının Halk Partisine tek başına hükümet kurma gücünü vermediğini söyleyen Sanchez, "Sayın Rajoy unutmamalıdır ki, İspanyol halkı artık Halk Partisinin hükümette tek başına kendi planlarını yaparak ülke yönetiminde tek başına söz sahibi olmasını istememektedir." diye konuştu. Seçimlerin üçüncü kez tekrarlanmaması için ellerinden geleni parti olarak yapacaklarını belirten Sanchez, "Vatandaşlarımız mevcut siyasi sistemimize olan inancını korusun ve güvenlerini kaybetmesinler." dedi.


Yorumlar