İspanya'da göçmenlerden 12 saatlik eylem

- Madrid'deki Yabancı Barınma Merkezi'ndeki göçmenler "özgürlük ve onurlu yaşam" için geceyi yağmur altında merkezin çatısında geçirdi

Google Haberlere Abone ol
İspanya'da göçmenlerden 12 saatlik eylem

MADRİD (AA) - İspanya'nın başkenti Madrid'deki Yabancı Barınma Merkezi (CIE) merkezindeki göçmenler, "özgürlük ve onurlu yaşam" için 12 saat süren eylem yaptı.

CIE'nin çatısına çıkan yaklaşık 40 kadar göçmen, dün akşam yerel saatle 21.00'de (TSİ 22.00) başlattıkları eylemlerini, Madrid yerel yönetimi ve polisin iknası sonrasında sabah saatlerinde sonlandırdı.

"Özgürlük ve onurlu yaşam" talebiyle seslerini duyurmaya çalışan göçmenler, 12 saatlik eylemlerinde geceyi yağmur altında çatıda geçirdi.

Polis ve yerel yönetim yetkilileri çoğunluğunu Cezayirlilerin katıldığı eylem sırasında hiçbir gerginlik yaşanmadığı vurgulayarak, İspanyol medyasında yer alan "isyan" iddialarını yalanladı.

Bu arada göçmenlerin yaptıkları eylem, siyasi boyutta da ses getirdi. Sol görüşlü siyasi partiler, hükümetten ve Madrid yerel yönetiminden açıklama istedi.

Podemos partisinin sözcüsü Inigo Errejon, barınma merkezlerinin İspanyol toplumunun "utancı" olduğunu söyleyerek kapatılmalarını talep etti. "Demokrasilerde haklar herkesindir." diyen Errejon, bu barınma merkezlerinin kapatılıp burada yaşayan göçmenlerin topluma kazandırılmaları için adım atılması gerektiğini ifade etti.

İspanya genelinde toplam 7 yabancı barınma merkezinde toplamda 6 bin 930 göçmen kalıyor. 2 bin 114 göçmen ile Algeciras kentinden sonra en çok göçmeni barındıran ikinci kent Madrid'de, barınma merkezlerinde bin 342 kişi yaşıyor. Kısa zaman önce barınma merkezlerini ziyaret eden bazı sivil toplum örgütleri, Madrid'deki dahil birçok barınma merkezinde temel ihtiyaçlarda bile eksiklikler olduğunu belirterek yetkilileri uyarmıştı.

Yorumlar