"İslami İlimlerin Arap Diliyle Öğretimi" sempozyumu

- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demirel: - "Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kurulduğu zaman eğitim dilinin Arapça olması kararı alındı. Bu modern Türkiye için ilk tecrübe" - "Sıkıntılarımızı deneme-yanılma yöntemleriyle çözme yerine Arapça konuşmayan ülkelerde Arapça eğitim veren üniversitelerin hocalarının tecrübelerini, karşılaştıkları sıkıntıları masaya yatırarak çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"İslami İlimlerin Arap Diliyle Öğretimi" sempozyumu

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Demirel, eğitim dillerinin Arapça olduğunu belirterek, "Sıkıntılarımızı deneme-yanılma yöntemleriyle çözme yerine Arapça konuşmayan ülkelerde Arapça eğitim veren üniversitelerin hocalarının tecrübelerini, karşılaştıkları sıkıntıları masaya yatırarak çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Yalova Üniversitesinin iş birliğiyle "Arapça Konuşulmayan Ülkelerde İslami İlimlerin Arap Diliyle Öğretimi: Tecrübeler, Beklentiler ve Zorluklar" başlıklı uluslararası sempozyum düzenlendi.

Sempozyumun ikinci gün etkinlikleri, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin Topkapı yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Aynı zamanda Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü de olan Doç. Dr. Serdar Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumu, İslami ilimleri Arapça veren ama Arap olmayan ülkelerin tecrübelerini Türkiye'ye taşımak üzere düzenlediklerini belirtti.

Demirel, Arap olmayan ülkelerde Arapça eğitimin konusunda karşılaşılan problemlere çözüm bulmak istediklerini ifade ederek, Malezya, Pakistan gibi daha önceden bu yola giren üniversitelerin tecrübelerini paylaşmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kurulduğu zaman eğitim dilinin Arapça olması kararı alındığını hatırlatan Demirel, bunun modern Türkiye için ilk tecrübe olduğunu dile getirerek, bu tecrübenin ilk olması nedeniyle sıkıntılarla karşılaştıklarını aktardı.

Doç. Dr. Serdar Demirel, "Sıkıntılarımızı deneme-yanılma yöntemleriyle çözme yerine Arapça konuşmayan ülkelerde Arapça eğitim veren üniversitelerin hocalarının tecrübelerini, karşılaştıkları sıkıntıları masaya yatırarak çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar