İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni

- Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen İslami İlimler Olimpiyatı'nda dereceye girenler ödüllendirildi - İstanbul Valisi Şahin: - "Sizler istikbale talip oldunuz. Bu milletin kadim davasının gelecekteki temsilcileri olmaya aday oldunuz. Tabi bu sadece vebali yüklenmekle bitmiyor, tam da bu noktada bütün sorumluluklar başlıyor. Dolayısıyla sizlerin geleceğe iyi hazırlanmanız, geleceği iyi okumanız, gelecekle ilgili hedeflerinizi iyi tayin etmeniz lazım."

Google Haberlere Abone ol
İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni

İSTANBUL (AA) - İmam hatip ortaokul öğrencileri arasında yapılan İslami İlimler Olimpiyatı'nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu ve salonda büyük coşkuyla karşılandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği yarışmanın ödül töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, kadim kültürün "Hayırda yarışın" diye bir emri olduğunu, bu yarışmayla hayırda yarışan ve ödül alan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

Şahin, imam hatip ortaokul öğrencilerinin küçük omuzlarında çok büyük sorumluluklar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sizler istikbale talip oldunuz. Bu milletin kadim davasının gelecekteki temsilcileri olmaya aday oldunuz. Tabi bu sadece vebali yüklenmekle bitmiyor, tam da bu noktada bütün sorumluluklar başlıyor. Dolayısıyla sizlerin geleceğe iyi hazırlanmanız, geleceği iyi okumanız, gelecekle ilgili hedeflerinizi iyi tayin etmeniz lazım. İmkanların daha geniş olduğu bir zamana geçilmesi sizlerin de, bizlerin de sorumluluğunu daha çok artırıyor. Beklenen nesil olmaya devam edeceksiniz ve o çıtayı daha da yükseklere taşıyacaksınız. Sizler sadece kendinizden mes'ul değilsiniz, aynı zamanda etrafınızdan, arkadaşlarınızdan, akrabalarınızdan, mahallenizden de mes'ulsünüz."

- 23 bin 200 öğrenci yarıştı

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İslami İlimler Olimpiyatları'na 23 bin 200 öğrencinin katıldığını, 210 öğrencinin ödül almaya hak kazandığını ifade etti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, imam hatiplerin üzerinde emeği olan, desteğini, çabasını esirgemeyen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiklerini kaydetti.

İmam hatipli öğrencilerin bilgi düzeyini ölçmenin yanı sıra toplum içinde İslami konularda daha etkin bir birikime sahip olmalarına katkı sağlaması amaçlanan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş verdi.

Yarışmada, birinciliği Başakşehir TOKİ Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mehdi Kammaz, ikinciliği Ümraniye Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sedanur İliş, üçüncülüğü ise Küçükçekmece TOKİ Şehit Çağlar Canbaz İmam Hatip Ortaokulu'ndan Muhammed Yakup Avcı aldı.

Ayrıca 6'ncı ve 20'nci arasındaki öğrencilere tablet bilgisayar, Arapça dalında tüm soruları doğru cevaplayan 34 öğrenciye bisiklet, Din Kültürü dalında tüm soruları doğru cevaplayan 140 öğrenciye bisiklet, Temel Dini Bilgiler dalında tüm soruları doğru cevaplayan 9 öğrenciye bisiklet, final sınavına katılan her öğrenciye Kur’an-ı Kerim, dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi.

Yorumlar