İslam Kalkınma Bankası Başkanı Medeni:

- "Hacıların kurbanlarının kesimi ve dağıtımı projesi çerçevesinde bu yıl sayıları milyonları geçen hacı adaylarının kurbanlarını 800 veteriner gözetiminde 20 bin kasap kesecek. Kesimlerin İslami usullere uygun olup olmadığını kontrol ve takip etmek için de 600 din adamı görev yapacak"

Google Haberlere Abone ol
İslam Kalkınma Bankası Başkanı Medeni:

CİDDE (AA) - İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni, bu yıl hacıların kurbanlarının 20 bin kasap tarafından kesileceğini, etlerinin 28 ülkede muhtaç insanlara dağıtılacağını söyledi.

Cidde kentindeki İDB merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Medeni, kalkınma bankası olarak her yıl düzenledikleri organizasyon ile hacıların kurbanlarını sağlıklı bir şekilde kestiklerini, etlerinin ise İslam ülkelerinde muhtaç durumdaki insanlara ulaştırıldığını belirtti.

Daha önce kurbanların kesimi ve dağıtım organizasyonu olmadığı için kurban etlerinin fırınlarda yakılarak imha edildiğini, açılan çukurlara gömüldüğünü dile getiren Medeni, "IDB olarak 1983 yılından bu yana organizasyonu en iyi şekilde yaparak hem insanların ibadetlerini yerine getirmesini sağlıyor hem de kesilen kurbanların etleri, sayıları 28'i bulan ülkelere ulaştırıp muhtaç insanlara dağıtıyoruz." dedi.

Kurban etlerinin sağlıklı şekilde korunarak başta muhtaç durumdaki ülkelere iletildiğini, bu yıllarda ise Ürdün'de bulunan Suriyeli mülteci kamplarına ulaştırıldığını vurgulayan Medeni, "Hacıların kurbanlarının kesimi ve dağıtımı projesi çerçevesinde bu yıl sayıları milyonları geçen hacı adaylarının kurbanlarını 800 veteriner gözetiminde 20 bin kasap kesecek. Kesimlerin İslami usullere uygun olup olmadığını kontrol ve takip etmek için de 600 din adamı görev yapacak." diye konuştu.

IDB olarak başta eğitim ve sağlık olmak üzere İslam ülkelerinin birçok kalkınma projesine destek verdiklerini belirten Medeni, "Bankanın kurulduğu Hicri 1405 yılında 1 milyon dolarlık kalkınma projesi gerçekleştirdik. Bu yıl kalkınma projelerine verdiğimiz destek 12 milyar dolar tutarında. Kuruluşumuzdan bu yıla kadar ise toplam 113 milyar dolarlık kalkınma desteğinde bulunduk." şeklinde konuştu.

Kurbanının kesimini yerinde görmeyi talep eden hacıların bu yıl kesimhane bölgesine taşınacağını aktaran Medeni, proje kapsamında geçen yıl kesilen kurbanlardan 411 bininin muhtaç ülkelerdeki insanlara ulaştırıldığını kaydetti.

Yorumlar