İslam dünyasında Ramazan Bayramı

- Lübnan ve Ürdün'de yüz binlerce Müslüman Ramazan Bayramı namazını eda ederken bayram hutbelerinde şiddetle mücadele vurgusu yapıldı

Google Haberlere Abone ol
İslam dünyasında Ramazan Bayramı

BEYRUT/AMMAN (AA) - Lübnan ve Ürdün'de yüz binlerce Müslüman Ramazan Bayramı namazını eda ederken bayram hutbelerinde şiddetle mücadele vurgusu yapıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bayram namazını kılmak isteyen Müslümanlar şehir merkezindeki Muhammed El-Emin Camii'ne akın etti. Lübnan Müftüsü Şeyh Abdullatif Deryan, bayram namazının ardından verdiği hutbede, Müslümanların ve Arap aleminin bir yıl geçirdiğini belirterek, "Bu zor ve hassas dönemde istikrarı sağlamamız ve ortak siyasi bir anlayışa varmamız için ilgili güçler arasında diyalog ve anlaşma olması gerekir." dedi.

Müslümanları, bölgesel ve uluslararası çevrelerin uyguladığı şiddetle mücadeleye çağıran Deryan, binlerce gencin İslam adına şiddete başvurmasının hem din hem de vatan ve insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu kaydetti.

Deryan son olarak Suudi Arabistan'ın Cidde, Medine ve Katif kentlerindeki terör saldırılarını kınayarak, şiddetle mücadelede Suudi Arabistan'ın yanında olduklarını ifade etti.

- Ürdün'de bayram namazı

Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir spor kompleksinde bir araya gelen binlerce Müslüman bayram namazını eda etti.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşleri Bakanı Vail Arabiyyat, bayram hutbesinde, Suudi Arabistan'ın Cidde, Medine ve Katif kentlerindeki terör saldırılarına değinerek, aşırılığa sürüklenmemeleri konusunda gençlere uyarıda bulundu.

Arabiyyat, gençlerin ülkenin geleceğinde önemli bir yerinin olduğunu kaydederek, onlara gereken ehemmiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan'ın Cidde, Katif ve Medine şehirlerinde 4 Temmuz'da gerçekleştirilen terör saldırılarında 7 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar