İslam dünyasında Ramazan Bayramı

TUNUS/KUVEYT/DOHA (AA) - Türkiye'yle aynı gün Ramazan'a başlayan Kuveyt, Tunus ve Katar'da bayram namazı bugün kılındı. Tunus'ta halkın Medinei Atika'daki...

Google Haberlere Abone ol
İslam dünyasında Ramazan Bayramı

TUNUS/KUVEYT/DOHA (AA) - Türkiye'yle aynı gün Ramazan'a başlayan Kuveyt, Tunus ve Katar'da bayram namazı bugün kılındı.

Tunus'ta halkın Medinei Atika'daki tarihi camilere akın ettiği gözlenirken, bölgenin kadim geleneğine göre alim ve ileri gelenlerden oluşan gruplar şehrin sokaklarında toplu bayram tekbirleri getirerek camilere yöneldi.

Başta Kuzey Afrika'da islami ilimlerin kıblesi olan Zeytune Camii ve yine selatin camilerinden Muhammed Bay Camisinde kılınan bayram namazlarının ardından verilen hutbelerde, İslam ümmetinin birliği ve terörle mücadele konuları ağırlıklı olarak işlenirken, ülkenin güvenlik güçlerine başarılı olmaları için dualar edildi.

Tunus Meclis Başkanı Muhammed Nasır, Din İşleri Bakanı Muhammed Halil, Tunus Müftüsü Osman Bıttih ve Nahda Hareketi liderler kadrosundan eski Başbakan Ali Urayyid Kartaca semtindeki Malik bin Enes Camisi'nde bayram namazını eda etti.

Tunus'taki gurbetçilerin bayramı yakınlarıyla beraber geçirmek için memleketlerine gitmesinden dolayı kentin adeta boşaldığı gözlendi.

- Kuveyt

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın katıldığı bayram namazının hutbesinde konuşan Ulu Camii’nin imamı Velid el-Ali, terör örgütlerin üyelerinin Mescid-i Nebevi’ye kadar ulaştığını hatırlatarak, yetkilileri terör örgütlerine karşı çağın teknolojik imkanları kullanarak önlem almaya çağırdı.

Terör örgütlerin sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla gençleri ağına düşürdüğüne dikkati çeken Ali, “toplumun temel taşı” olan gençlerin terör örgütlerinin bu tür ağlarından korunması gerektiği mesajını verdi.

- Katar

Katar’ın başkenti Doha’daki El-Vecbe Camii’nde düzenlenen ve ülkenin Emiri Temim bin Hamad Al Sani ile eski Emiri olan babası Hamad bin Halife Al Sani’nin katıldığı bayram namazının hutbesinde konuşan Temyiz Mahkemesi Yargıcı ve Yüksek Yargı Konseyi Üyesi Sekil Sayir eş-Şemri, Mescid-i Nebevi’nin yakınında meydana gelen patlamayı gerçekleştirenleri “yeryüzünde fesat çıkaranlar” olarak niteleyerek, saldırıyı kınadı.

Toplumda rahmeti yaymaya çağıran Şemri, rahmetin Allah'tan korkarak ve peygambere itaat ederek sağlanabileceğini belirtti.


Yorumlar