İslam dünyasında Kurban Bayramı

AMMAN (AA) - Ürdün, Kuveyt ve Sudan'da binlerce Müslüman bayram namazını eda ederken hutbelerde barış ve birlik mesajları verildi. Ürdün Vakıflar Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
İslam dünyasında Kurban Bayramı

AMMAN (AA) - Ürdün, Kuveyt ve Sudan'da binlerce Müslüman bayram namazını eda ederken hutbelerde barış ve birlik mesajları verildi.

Ürdün Vakıflar Bakanlığı tarafından başkent Amman'da ana namaz yeri olarak belirlenen El-Hüseyin Gençlik Yerleşkesinde kılınan bayram namazına çok sayıda kişi katıldı.

Vakıflar Bakanlığı Vaaz ve İrşat Müdürü Şakir el-Aruri bayram hutbesinde, “Aramızda, kalplerimizde ve hayatlarımızda uyumu yakalamaya, sevgiyi ve barışı güçlendirmeye ihtiyacımız var. Akrabalarımızla kesilen bağlarımızı güçlendirmeliyiz.” dedi.

- Kuveyt

Kuveyt'in farklı bölgelerinde kılınan bayram namazlarının ardından okunan hutbelerde de terörle mücadele ve gençlere önem verilmesi konuları üzerinde duruldu.

Vakıflar Bakanlığı tarafından dağıtılan hutbede, "Gençler, dünyada bize bir emanet, ahirette ise sorumluluğumuzdur. Ayrıca terör fikriyle mücadele için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız." ifadeleri kullanıldı.

- Sudan

Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir ise Kurban Bayramı dolayısıyla halka hitaben yaptığı konuşmada Filistinlilerin de bayramını kutladı.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Beşir, "Hepinizin adına siyonist işgali altında yaşayan ve işgalciler tarafından saldırılara maruz kalan, öldürülen ve evsiz bırakılan Filistinlilerin bayramını kutluyorum." diye konuştu.

Beşir'in, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nahyan'ı arayarak bayramlarını kutladığı kaydedildi.

Yorumlar