İSKİ, öğrencilere su arıtımını anlatacak

İstanbul'da kullanılan suların nasıl toplandığını ve nasıl arıtıldığını gençlere öğretmek amacıyla maket model çalışması başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
İSKİ, öğrencilere su arıtımını anlatacak
İSKİ, İstanbul'da kullanılan suların nasıl toplandığını ve nasıl arıtıldığını gençlere öğretmek amacıyla maket model çalışması başlattı.

İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da günde 3 milyon metreküp su tüketiliyor ve aynı miktarda da atık su ortaya çıkıyor. Atık su, İSKİ'nin 16 bin kilometreyi aşan uzunluğa sahip atık su toplama ağıyla toplanıyor ve modern arıtma tesislerinde arıtılarak çevreye zarar vermeyecek kaliteye getiriliyor.

İstanbul'da 24 saat kesintisiz devam eden sürecin nasıl gerçekleştirildiğini gençlere öğretmek, suyu bilinçli kullanmak ve çevre bilinci oluşturabilmek amacıyla İSKİ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle eğitim çalışması başlatıldı.

Proje kapsamında İSKİ'nin kentin geneline yayılmış İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nin maketi ve tanıtım filmi hazırlandı. Projenin ilk uygulaması, Kağıthane'deki Cevdet Şamikoğlu Ortaokulu'nda yapıldı. Öğrencilere İstanbul’da kullanılan atık suyun nasıl toplandığı ve nasıl arıtıldığı hazırlanan filmle gösterilirken, her öğrenciye bir model maket verildi.

İSKİ'nin Maket Model Eğitimi Projesi kapsamında İstanbul'daki tüm 7'nci sınıf öğrencilerine atık su arıtma tesis maketleri dağıtılacak.

Yorumlar