İskenderiye'de Türkçe kursu sertifika töreni

- İskenderiye Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe kursunu tamamlayan 120 Mısırlı öğrenciye sertifikaları verildi - Enstitü Müdürü Aydoğdu: - "(Fetullahçı Terör Örgütü) Bu vatan hainleri İskenderiye'de eski ismiyle 'Mısır-Türk', şimdiki adıyla 'ETCA' adı altında hala bölücü ve yıkıcı faaliyetlerine devam ediyor. Kursiyerlere bu terör örgütünden uzak durmalarını, kurslarına katılmamalarını ve etkinliklerine gitmemelerini öneriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İskenderiye'de Türkçe kursu sertifika töreni

KAHİRE (AA) - İskenderiye Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kursuna katılarak başarı gösteren temel, orta ve yüksek seviyedeki 120 kursiyere sertifikaları verildi.

Törende konuşan Türkiye'nin İskenderiye Başkonsolosu Serdar Belentepe, Yunus Emre Enstitüsünde alanlarında uzman ve geniş akademik bilgiye sahip okutmanlar ile çalışanların görev yaptığını söyledi.

Türkçe eğitimi verdiğini iddia eden diğer kurumları hiçbir şekilde tanımadıklarını ve onaylamadıklarını vurgulayan Belentepe, "Oralara giden kişiler fayda değil zarar görecekler, beyinleri yıkanacak ve olumsuz düşüncelere kapılacaklardır." dedi.

Başkonsolosluk olarak tüm imkanları İskenderiye Yunus Emre Enstitüsüne sunmaya hazır olduklarını anlatan Belentepe, Türkiye'yi, Türk kültür, sanat ve tarihini seven hiç kimsenin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kurumlarına gitmemesi gerektiğini dile getirdi.

- 2 bin 200 Mısırlı Türkçe öğrendi

Enstitü Müdürü Mustafa Aydoğdu ise açtıkları kurslarda 2013 yılından bu yana 2 bin 200 Mısırlının Türkçe öğrendiğini aktardı.

Kursiyerlerin "Türkçe Yaz Okulu", "Türkiye Bursları" gibi programlarla Türkiye'ye giderek Türk kültürünü, tarihini, sanatını ve dilini yerinde tanıdıklarını anlatan Aydoğdu, aynı zamanda Türkiye'deki üniversitelerde eğitim alma fırsatı bulduklarını ifade etti.

- İskenderiyelilere "FETÖ" uyarısı

FETÖ ile mücadeleye de değinen Aydoğdu, İskenderiye'de Türkiye'nin ismini kullanarak ülkeyi temsil edebilecek İskenderiye Başkonsolosluğu, Türk Hava Yolları ve İskenderiye Yunus Emre Enstitüsünden başka kurum bulunmadığına dikkati çekti.

İskenderiye'de Türkçe öğretmekle yetkili tek kurumun Yunus Emre Enstitüsü olduğuna işaret eden Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Gerek ülkemizde gerekse yurt dışında bölücü ve yıkıcı faaliyetlerine devam eden hain FETÖ, bilindiği üzere 15 Temmuz gecesi millet iradesini hiçe sayarak darbe girişiminde bulundu. Milletimizin birlik, beraberliği ve Cumhurbaşkanımızın teşvikleriyle darbe girişimi engellendi. Demokrasi adına 247 şehit verdik. Bu vatan hainleri İskenderiye'de eski ismiyle 'Mısır-Türk', şimdiki adıyla 'ETCA' adı altında hala bölücü ve yıkıcı faaliyetlerine devam ediyor. Kursiyerlere bu terör örgütünden uzak durmalarını, kurslarına katılmamalarını ve etkinliklerine gitmemelerini öneriyoruz."

Kursiyerlere sertifikalarının takdim edilmesiyle süren törende, Mısırlı bağlama sanatçısı Muhammed Yahya ve arkadaşları tarafından mini konser verildi.

Türkçe şarkıların da seslendirildiği tören, Türk mutfağından ikramlarla sona erdi.

Yorumlar