İskeçe'de Türkçe radyonun sahibine para ve hapis cezası

- İskeçe’de Türkçe yayın yapan Kral FM’in sahibi Karadayı’ya yasa dışı yayın yaptığı gerekçesiyle 15 bin avro para ve 17 ay hapis cezası verildi - Karadayı: “Türkçe yayın yaptığımız ve Türk olduğumuz için cezalandırıldık”

Google Haberlere Abone ol
İskeçe'de Türkçe radyonun sahibine para ve hapis cezası

GÜMÜLCİNE (AA) – Batı Trakya’nın İskeçe bölgesinde Türkçe yayın yapan özel radyo Kral FM’in sahibi Hüseyin Karadayı, yasa dışı yayın yaptığı gerekçesiyle 15 bin bin avro para ve 17 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkçe yayın yaptığımız ve Türk olduğumuz için cezalandırıldık.” dedi.

Bir süre önce Kral FM'nin, Yunanistan Radyo-Televizyon Kurumu (ESR) tarafından mevzuata aykırılık iddiasıyla yayınlarının durdurulduğunu belirten Karadayı, buna rağmen radyonun yayına devam ettiği yönünde yapılan ihbarlar üzerine bir hafta içerisinde dört kez suçüstü mahkemesine çıkarılarak cezalandırıldığını belirtti.

Karadayı, “Diğer radyoların yaptıklarından farklı hiç bir şey yapmadık. Yasalara aykırı hiç bir hareketimiz olmadı. Türkçe yayın yaptığımız ve Türk olduğumuz için cezalandırıldık.” şeklinde konuştu.

Kral FM’in, yayınlarının daha geniş alanda izlenebilmesi için İskeçe dışında bir ara verici istasyonu kurması üzerine 2015 yılında Yunanistan Radyo-Televizyon Kurumu (ESR) tarafından yasa dışı ilan edildiğini anlatan Karadayı, “Radyo yayınlarının İskeçe’de Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı dağlık bölgede izlenebilmesi için İskeçe yakınlarındaki Stavrupolis bölgesine yerleştirdiğimiz ara vericiler ESR tarafından ikinci bir radyo istasyonu olarak algılandı. Bu konuda yaptığımız yasal itirazlar kabul edilmedi ve radyomuz savcılık kararıyla kapatıldı. Buna rağmen hala yayın yaptığımıza dair yalan ihbarlar üzerine ben ve eşim tutuklanarak nezarethaneye kapatıldık. Ertesi gün çıkarıldığımız suçüstü mahkemesinde 15’er bin avro para ve 17’şer ay hapis cezasına mahkum edildik. Ancak hakkımızı yasal yollardan sonuna kadar aramakta kararlıyız.” diye konuştu.

Karadayı'nın eşi Mümine Hasanoğlu da sahibi olduğu Radyo Dee Jay’in kapatılmasıyla ilgili “Bize yapılan uygulama diğer Yunanca yayın yapan radyolara yapılmıyor. Oysa yasal açıdan hepimiz aynı konumdayız. Bu haksızlık. Nezarethanede geçirdiğim geceyi unutamam. Tüm bunların azınlık olduğumuz ve Türkçe yayın yaptığımız için yapıldığının farkındayız. Bunun başka açıklaması yok.” dedi.

Kral FM’e daha önce de ilgili mevzuata aykırılık gerekçesiyle ESR tarafından çeşitli idari yaptırım ve para cezalarına çarptırılmıştı.

Yorumlar