İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası başladı

- Şampiyonanın açılış töreninin yapıldığı Samsun'da, 2017 Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları için de geri sayım sayacı başlatıldı - Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Çok büyük ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz. Demokrasi, birlik ve beraberlik için örnek bir duruş sergileyen, dünyaya örnek olan bir ülkedesiniz"

Google Haberlere Abone ol
İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası başladı


SAMSUN (AA) - 2016 İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası, Samsun'da başladı.

Batıpark'taki tören alanında gerçekleştirilen açılış seremonisinde ayrıca, Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları (Defolimpik Oyunları) için hazırlanan ve şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan geri sayım sayacı da başlatıldı.

Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 24 Temmuz'a kadar sürecek ve masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, karate ile judo sporcularının mücadele edeceği Dünya Şampiyonası'nın hayırlı olması dileğinde bulundu.

Sporculara hitaben bir konuşma yapan Kılıç, "Çok büyük ülkenin ve çok aziz bir milletin misafirisiniz. Demokrasi, birlik ve beraberlik için örnek bir duruş sergileyen, dünyaya örnek olan bir ülkedesiniz. Siz de bunun bir parçasısınız. Yıllar sonra 2016 yılının 18 Temmuz akşamında Samsun'da, Türkiye'de, ne kadar büyük ve önemli bir dönemi yaşadığınızı hatırlayacaksınız. 'İyi ki, biz oradaydık' diyerek bundan gurur duyacaksınız. Biz, sizlerin burada olmanızdan dolayı çok mutluyuz.'' ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde düzenlenecek en büyük spor organizasyonu olacağını belirtti.

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, müsteşar yardımcısı Kamuran Özden, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Konseyi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve milletvekilleri de katıldı.

Yorumlar