İşçilere, Kürtçe konuştukları için saldırıldığı iddiası

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü: - "'Kürtçe Konuşan İşçilere Irkçı Saldırı: 1'i ağır 2 yaralı' başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır"

Google Haberlere Abone ol
İşçilere, Kürtçe konuştukları için saldırıldığı iddiası

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tuzla Tersanesinde çalışan 2 işçinin Kürtçe konuştukları için darbedildiği şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün Cumhuriyet gazetesinin haber sitesinde yer alan, "Kürtçe Konuşan İşçilere Irkçı Saldırı: 1'i ağır 2 yaralı" başlıklı haberin içeriğinde, Tuzla Tersanesinde çalışan S.G. ve H.G'nin Kürtçe konuştukları için saldırıya maruz kaldıkları ve polisin olayı seyrettiği şeklinde ifadelere yer verildiği belirtildi.

"Söz konusu haber içeriği gerçeği yansıtmamaktadır." değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"26 Ağustos günü saat 23.00 sıralarında Tuzla ilçesinde tersanede işçi olarak çalışan İ.G. ve S.G, park halindeki bir araçla ilgili konuştukları esnada, arka araçta bulunan şahısların bu ifadeleri beraberlerindeki bayana yönelik algılamaları neticesinde müştekiler İ.G. ve S.G'yi darbettikleri, bu esnada kendilerine yardıma gelen H.G'nin de şüpheliler tarafından darbedildiği, müştekilerin hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, avukat huzurunda alınan ifadelerinden anlaşılmıştır. Konu ile ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Yorumlar